menu

Családireceptkönyv.hu

Beigli-Zserbó (Mucika)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1-1,20 kg liszt
2 tojás sárgája
6 evőkanál cukor
pici só
2 cs vaníliás cukor
2 evőkanál zsír
50 dkg margarin
1-2 kanál zsír
5 dkg élesztő
2 dl tej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Farsangi fánk
Farsangi fánk

Azzal kezdünk, hogy egy nagy keverőtálba szitáljuk a kenyér és finomlisztet. Majd jöhet bele a porcukor, a vaníliás cukor, az élesztő (ha frisset használunk, akkor azt futtassuk fe...

Elkészítési idő: 2 ó 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Kefíres lángos
Kefíres lángos

Összedolgozom a tésztát és letakarva a duplájára kelesztem. Olajos kézzel zsemle nagyságú darabokat csípek belőle,gombócokat formázok, megint kelesztem egy kicsit, majd olajos kéz...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ALMÁS CSAVART *
ALMÁS CSAVART *

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a...

Elkészítési idő: 2 ÓRA
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vízen kullogó
Vízen kullogó

Amíg a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, addig a lisztben elmorzsoljuk a margarint. Ha felfutott, hozzáadhatjuk a margarinos lisztünkhöz. Ezután beledolgozzuk a tojássárgák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk