1-1,20 kg liszt
2 tojás sárgája
6 evőkanál cukor
pici só
2 cs vaníliás cukor
2 evőkanál zsír
50 dkg margarin
1-2 kanál zsír
5 dkg élesztő
2 dl tej
Előkészítjük, kimérjük a hozzávalókat. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, melybe tettünk egy teáskanál cukrot és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1.Az élesztő felfuttatása. A külön jelzett 90 ml tejet kis lábasban meglangyosítom, felmelegítem, de nem szabad 60 fok fölé melegíteni. Elkeverem benne a kristálycukrot, a vaníliás...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gyorskelesztőben megkelesztjük a tésztát. A gyúrólapon 8 db cipót formálunk, a cipókat kerek lappá sodorjuk és tésztavágóval 8 egyenlő részre osztjuk. A tölteléket 1-1 púpos ev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű#Tészta: A kézmeleg vízben elkeverjük a cukrot és az olivaolajat, s belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. A lisztet és a sót egy nagyobb edénybe tesszük és jól elkeverjük. Ho...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű