menu

Családireceptkönyv.hu

Szalagos fánk


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 14-16 darab
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
Kb 2-3 dl tej
1 csomag száritott élesztő (7 -10 gramm)
Vagy 20-30 gramm friss élesztő
5 dkg cukor
4 tojássárgája
Csipet só
És turpisság Kotányi Veggie Sweet füszerkeverékből egy kevés
50 gramm vaj

Elkészítés:


Kb 1 dl langyos tejbe keverd el alaposan a cukor felét, majd ha ezzel megvagy szórd bele az élesztőt (instant és rendeset is) és szórd meg a tetejét egy kevés lisztel.
Egy tálba szórd bele a lisztet csipet sót a maradék cukrot, és a fűszerkeveréket már ha használod.
Keverd össze közepére egy kisebb lyukat majd a 4 tojássárgája, és az élesztő,
Öntsd hozzá a maradék tejet kb 1 dl és kezd el gyúrni, állagtól függően a maradék tej vagy éppen lisztet adj hozzá, hogy egy szép selymes puha tapintású, édeskés, élesztős illatú tésztát kapj.
Ha ezzel megvagy vedd ki a tálból és az asztalon kezd el dagasztani, gyúrni egy jó 10-20 percig.
Miután meguntad, már izzadsz és kiabáltál vele, lisztezd be az edény alját jöhet bele a tészta, szórd meg lisztel be is vághatod akár és tedd meleg helyre 1 órára.
Ha ezzel megvagy lisztezett felületre borítsd ki nyújtsd ki Ujjnyi kb 1,5 cm vastagra szaggasd ki és nyomj bele a közepébe egy lyukat.
Takard le őket hagyd állni egy kicsit majd 170 fokos olajba a lyukas tetejükkel lefele fedő alatt 1-2 percig süsd, utána fordit és fedő nélkül még egy 1-2 perc.
Ha készen van szórd meg őket bőségesen porcukorral, lekvárt bele és degeszre evés :D

Trükkök, tippek, praktikák:


Én még egy 1 csomag vaniliás cukrot is hajitottam bele

Szalagos fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Tejfölös-baconos hajtott lepény
Tejfölös-baconos hajtott lepény

A liszteket elkeverjük egymással, az élesztővel és a sóval. Hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, elkeverjük és annyi langyos vizet (1,5-2 dl) adunk hozzá, hogy gyúrható, lágy kenyé...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Vivien
Hamburger buci
Hamburger buci

A buci hozzávalóit keverőtálba tesszük és sima tésztát dagasztunk belőle. Amikor fényes a felülete és elválik az edény falától, megszórjuk kevés liszttel és huzatmentes helyen 1 ór...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Alexandra
Cipó
Cipó

Az élesztőt elkeverjük fél dl langyos vízben, hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, és hagyjuk felfutni. A többi lisztet elkeverjük a sóval, kis mélyedést alakítunk ki a közepében...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Babi
Nutelláás muffin fánkok
Nutelláás muffin fánkok

A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és egy csipet cukor kíséretében hagyjuk felfutni. A margarint, sót és a cukrot jól kikeverjük, majd a tojást, a felfutott élesztőt, a li...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk