30 dkg liszt
4 evőkanál étolaj
1/2 csomagnál kevesebb sütőpor
1 1/2-2 dl langyos víz
1 kk só
A lisztet, az olajjal, sóval, sütőporral összekeverjük, a vizet fokozatosan adagolva lágy tésztává gyúrjuk.
15 percig pihentetjük, kb. 10-11 gombócot formázunk belőle, bőségesen meglisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk.
Forró serpenyőben (oldalanként 1-1 percig) zsiradék nélkül sütjük, ha elkezd hólyagosodni, meg kell fordítani. Lefedjük a kihűlt darabokat, így marad puha,
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, összegyúrjuk, majd hagyjuk kelni. (mi kenyérsütőgépet használunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyurmától picivel lágyabb tészta kell. 210 fokon előmelegített sütőbe tesszük, ha beteszem 1 perc múlva 170 fokra kb. 20 percig sütni,
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesTészta Hozzávalókat össze kell gyúrni. A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. 2. A lisztben elkeverjük a sót, majd az olvasztott vajat egy mélyedésbe öntjük, mellé az élesztős tejet is. 3. Összedolgozzuk. 4. Du...
Elkészítési idő: 0,5 + 1 óra Nehézség: Könnyű