30 dkg liszt
4 evőkanál étolaj
1/2 csomagnál kevesebb sütőpor
1 1/2-2 dl langyos víz
1 kk só
A lisztet, az olajjal, sóval, sütőporral összekeverjük, a vizet fokozatosan adagolva lágy tésztává gyúrjuk.
15 percig pihentetjük, kb. 10-11 gombócot formázunk belőle, bőségesen meglisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk.
Forró serpenyőben (oldalanként 1-1 percig) zsiradék nélkül sütjük, ha elkezd hólyagosodni, meg kell fordítani. Lefedjük a kihűlt darabokat, így marad puha,
A langyos tejben elkeverjük az 1 evőkanál cukrot, az élesztőt, tojást, kevés lisztet és felfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a sót, zsírt és beleszitáljuk a lisztet. Zsírozott kézzel, s...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűLangyosítsd meg a tejet, morzsold bele az élesztőt, és add hozzá a cukrot is. Ha felfutott, az összes többi hozzávalóval együtt dagassz belőle sima, fényes tésztát. Gömbölyítsd ki,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tejet a bögrében meglangyosítjuk, belemérjük az öt kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta Az élesztőt 2 dl tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot. Átkavarjuk. A felfuttatott élesztőt beleöntjük a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz