500 g liszt
150 g margarin
100 g cukor
cs. só
100 g zsír
10 g élesztő
2 tojássárga
1 dl tej
kenés
1 tojássárga
1 tojásfehérje
töltelék
300 g mák vagy dió
200 g cukor
200 g tej
rum
Liszt, cukor,só, zsír, margarin össze
élesztő, tej, tojássárga össze
az egészet egybe gyúrni, 1 óra hűtő
tej, mák főz
tej, dió főz
tészta 3 fele oszt., nyújt 24 x 32 cm
tepsi, papír, tészta,fele mák, tészta, mák, tészta, megszurkál
leken tojássárga, szárad
leken tojásfehérje, szárad
180 fok 25 - 30 perc
A tésztából 1 mákos vagy diós lesz
Az élesztőt cukros tejben megkelesztjük. A lisztet tálba szitáljuk, mélyedést készítünk a közepére, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a 15 dkg olvasztott vajat és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet az élesztővel felfuttatjuk, ha megkelt a tojást hozzákeverjük. A többi hozzávalóval összekeverjük és jól kidolgozzuk a tésztát. Letakarva 40 percig kelesztjük. 1. Kinyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, és tedd bele az élesztőt. Futtasd fel, azaz várd meg, amíg a térfogata a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz. Addig a tojást, a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesLangyos tej-cukor-élesztő összekeverjük és kb. 10 percet állni hagyjuk. Utána beleütjük a tojásokat , és a többi hozzávalóval rugalmas sima tésztát dagasztunk. Folpackkal letakarju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű