Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

640.Diós-mákos Bejgli szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g liszt
150 g margarin
100 g cukor
cs. só
100 g zsír
10 g élesztő
2 tojássárga
1 dl tej

kenés
1 tojássárga
1 tojásfehérje

töltelék
300 g mák vagy dió
200 g cukor
200 g tej
rum

Elkészítés:


Liszt, cukor,só, zsír, margarin össze
élesztő, tej, tojássárga össze
az egészet egybe gyúrni, 1 óra hűtő
tej, mák főz
tej, dió főz
tészta 3 fele oszt., nyújt 24 x 32 cm
tepsi, papír, tészta,fele mák, tészta, mák, tészta, megszurkál
leken tojássárga, szárad
leken tojásfehérje, szárad
180 fok 25 - 30 perc

A tésztából 1 mákos vagy diós lesz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Rita
Csíkos kalács FOTÓCSERE
Csíkos kalács FOTÓCSERE

A tejből egy keveset felmelegítünk, amiben leáztatjuk az édesítőket hogy jól feloldódjon. A maradék tejet 1evőkanál cukorral felmelegítjük, és megkelesztjük az élesztőt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Szilvás lepény
Szilvás lepény

Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejjel felfuttatjuk, majd a vajon kívül a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Mikor már szép sima a tészta hozzádolgozzuk a vajat és addig dagasztj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kalács akár húsvéti
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Kalács akár húsvéti

A tészta hozzávalóiból könnyű kalács tésztát dagasztok. A bedagasztott tésztát nem kelesztem, csak egy ruhával letakarva 30 percig pihentetem.Ezalatt a sikér szálak megnyúlnak és...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SÓS RÚD
SÓS RÚD

Összegyúrjuk a hozzávalókat, duplájára kelesztjük, kb 14 részre vágjuk, 20 cm- es rudakra sodorjuk, tepsire sorakoztatjuk egymás mellé szorosan és ismét hagyjuk kelni. Ezután 10 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk