500 g liszt
150 g margarin
100 g cukor
cs. só
100 g zsír
10 g élesztő
2 tojássárga
1 dl tej
kenés
1 tojássárga
1 tojásfehérje
töltelék
300 g mák vagy dió
200 g cukor
200 g tej
rum
Liszt, cukor,só, zsír, margarin össze
élesztő, tej, tojássárga össze
az egészet egybe gyúrni, 1 óra hűtő
tej, mák főz
tej, dió főz
tészta 3 fele oszt., nyújt 24 x 32 cm
tepsi, papír, tészta,fele mák, tészta, mák, tészta, megszurkál
leken tojássárga, szárad
leken tojásfehérje, szárad
180 fok 25 - 30 perc
A tésztából 1 mákos vagy diós lesz
A tejet meglangyosítjuk, és egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, mézet, cukrot, tojást egy tálba tesszük, felfuttatott élesztővel elkeverj...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatom. A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsolom, hozzáadom a tojássárgáját, a tejfölt és a már felfutott élesztőt. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalók között szereplő kevesebbik vizet egy kis tálba öntjük, az élesztőt belemorzsoljuk, és feloldjuk benne. A nagyobb mennyiségű vízben feloldjuk a cukrot, és a sót. Egy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűEzeket jól kidolgozva kelt tésztát készítünk, 3/4 órát kelesztjük. Azután kinyújtjuk,négyszögletes darabokra vágjuk, és tetszőleges tölteléket teszünk rá, azután felcsavarjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű