1 kg liszt
2 dl tejföl
1 cs élesztő
1/2 l tej
1 tojás
1 csopet só
olaj a sütéshez
2
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd nylon zacskóban 24 órára hűtőbe tesszük. Másnap forró olajban kisütjük. Mindog csak annyit vegyünk ki, amennyot frossen megeszünk
Belemérjük egy edénybe a lisztet, majd belekeverjük a sót Belemorzsoljuk az élesztőt a liszt közepébe és erre ráöntjük a langyos vizet. Belemérjük az olajat is. Kidagaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés cukros, langyos tejben kb 10 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt. Kimérjük a többi hozzávalót egy tálba, kivéve az olvasztott vajat. Ha az élesztő felfutott, azt is beleöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk. Az átszitált lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, eldolgozzuk majd végül a vajat is hozzáadjuk. Az elkészült tésztánkat kb 45 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLefutott az őrület, mindenki fátyol kalácsot sütött. Én nagyon sokáig ellenálltam. Mindenhol ez a kalács volt, még az álmaimban is. Aztán egy napon azzal keltem, hogy fahéjasa...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz