menu

Családireceptkönyv.hu

Lángos (mami)


Írta:

Elk. idő: 24 óra
Adag: 1
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
2 dl tejföl
1 cs élesztő
1/2 l tej
1 tojás
1 csopet só
olaj a sütéshez
2

Elkészítés:


A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd nylon zacskóban 24 órára hűtőbe tesszük. Másnap forró olajban kisütjük. Mindog csak annyit vegyünk ki, amennyot frossen megeszünk

Lángos (mami)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Cipó leveshez
Cipó leveshez

Belemérjük egy edénybe a lisztet, majd belekeverjük a sót Belemorzsoljuk az élesztőt a liszt közepébe és erre ráöntjük a langyos vizet. Belemérjük az olajat is. Kidagaszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bukta
Bukta

Kevés cukros, langyos tejben kb 10 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt. Kimérjük a többi hozzávalót egy tálba, kivéve az olvasztott vajat. Ha az élesztő felfutott, azt is beleöntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csilla
Tejes kifli
Tejes kifli

Az élesztőt felfuttatjuk. Az átszitált lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, eldolgozzuk majd végül a vajat is hozzáadjuk. Az elkészült tésztánkat kb 45 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FÁTYOLKALÁCS - FAHÉJAS *
FÁTYOLKALÁCS - FAHÉJAS *

Lefutott az őrület, mindenki fátyol kalácsot sütött. Én nagyon sokáig ellenálltam. Mindenhol ez a kalács volt, még az álmaimban is. Aztán egy napon azzal keltem, hogy fahéjasa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk