menu

Családireceptkönyv.hu

Szalagos fánk


Írta:

Elk. idő: kb 2 óra
Adag: 38-40 darab
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
2 tojássárga
5 dkg olvasztott vaj
8 dkg cukor
1 csipet só
1 rumaroma

Elkészítés:


3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk a cukrot. Amikor az élesztő megkel, 2 tojássárgájával, a rumaromával, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk. Az olvasztott vajat fokozatosan adjuk hozzá.Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, ruhával letakarva 30 percig kelesztjük. (Ha tovább kelesztjük, nem baj). A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyük le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki, és még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.

Szalagos fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Foszlós-vajas kalács
Foszlós-vajas kalács

Egy deci kézmeleg tejben egy mk porcukorral megfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, és mélyedést készítünk a közepébe. Beleöntjük a felfuttatott...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Kakaós csiga Gáspár Bea
Kakaós csiga Gáspár Bea

A lisztet, a tojássárgáját, sót és az olajat összekeverjük. 1 dl langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez a maradé...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtos croissant
Sajtos croissant

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, cukrot, tojásokat, kefirt, olajat pogácsa keménységűre gyúrjuk, hozzáadjuk az élesztőt. 8 cipót készítünk, és 8 nagy lapos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Húsvéti sonkás-tormás koszorú
Húsvéti sonkás-tormás koszorú

Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot és a felfuttatott élesztőt. Dagasztó géppel alaposan kidolgozzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk