1 rúdhoz:
13 dkg liszt (nagyi féle süteményliszt)
1,5 dkg porcukor
2 dkg zsir
2,5 dkg margarin
1 pici élesztő (1/8 kocka)
1 pici csipet só
1 tojás sárgája
töltelék:
fél kg mákhoz vagy dióhoz kell:
1,5 dl viz
citromlé
vaniliás cukor
citromhéj reszelve
13 dkg kristálycukor
kevés tej
A tésztát összegyúrni és nagyon vékonyra nyujtani. Tölteléket összefőzni és kis tejjel felöntve sűrű nokedli tészta állagura készre rottyantani. A tésztába belekenni a tölteléket, feltekerni a széleit benyomkodva és sütőbe rakni. Meg kell kenni tojással (vagy csak sárgájával) és hagyni fél órát pihenni. Majd újra megkenni és hagyni fél órát pihenni. Aztán ha már megkeményedett, akkor megszurkodni és mehet a sütőbe 170 fokon 30 percig. Kivétel után konyharuhával le kell takarni.
A buci hozzávalóit keverőtálba tesszük és sima tésztát dagasztunk belőle. Amikor fényes a felülete és elválik az edény falától, megszórjuk kevés liszttel és huzatmentes helyen 1 ór...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval és az olajjal, majd hozzáöntjük az élesztős-cukros tejet. Ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összegyúrom és a felfuttatott élesztővel lágyabb kelttésztát készítek.Hagyom a duplájára kelni.Lisztezett deszkára borítom,kettévágom.Letakarom és megcsinálom a kr...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A lekváros bukta elkészítéséhez az élesztőt kevés kristálycukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. 2. Hozzáadjuk az előzőleg leszitált liszthez, majd összekeverjük a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű