Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

663.Bejgli torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 gramm liszt
csipet só
60 gramm cukor
3 gramm porélesztő
200 gramm olvasztott vaj
1 tojássárgája
Narancsaroma
150 ml hideg tej

A lekenéshez:
1 tojás sárgája,
1 tojás fehérje.

Diós, v. mákos töltelék:
200 g darált dió, v. mák
100 g cukor,
1 teáskanál őrölt fahéj,
1-2 evőkanál tej

Gesztenye töltelék:
200 g gesztenyemassza,
2 evőkanál porcukor,
rumaroma -

Elkészítés:


össze gyúr. 30- 40 perc pihi
2 fele osztani,fél cm nyújtani, kockára vágni 4- 5 cm
tölteni, golyót formálni
forma, papír golyó
lekenni tojássárgával,30- 40 perc pihi
lekenni tojásfehérjével, 30 - 40 perc pihi
hideg sütőbe tenni
170 fok 20- 30 perc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Aranygaluska
Aranygaluska

Ha kész, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és picipogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy kapcsos tortaformát vastagon kivajazunk, a vajat megolvasztjuk, a diót és a cukrot kikeverjük. Fogj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Eva
Káposztás pogácsa
Káposztás pogácsa

A reszelt káposztát besózzuk, rövid ideig állni hagyjuk, a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a zsírt, és a kinyomkodott káposztát, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve megdinszteljük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyergyói csöröge  baracklekvárral
Gyergyói csöröge baracklekvárral

1. A hozzávalókból gyúródeszkán puha tésztát gyúrunk, vagyis addig gyúrjuk, amíg a kezünktől elválik és hólyagozni kezd. Meleg helyen fél órát pihentetjük. 2. Ezután lisztezett d...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
158.Fánk / lágy
158.Fánk / lágy

Dagaszt, 45 perc kel. 15 fele osztani, gömbölyíteni. Lehet kilapítani ,feltekerni 10 -15 cm, pihi, sodor 50 -60 cm,hurok, áthúz,egyik szár alul,másik felül,kicsit megtekerni,kört...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk