50 dkg liszt,
2 tojás sárgàja,,
5 dkg cukor
5 dkg olvasztott margarin,
kis só,
2,5 dkg langyos tejben felfuttatott élesztő,
2,5 dl tej
Ezeket jól kidolgozva kelt tésztát készítünk, 3/4 órát kelesztjük.
Azután kinyújtjuk,négyszögletes darabokra vágjuk, és tetszőleges tölteléket teszünk rá, azután felcsavarjuk, és kiolajozott tepsibe rakjuk,még 20 percig kelesztjük, megkenjük tojással, előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük!
A tésztához Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, élesztős tejet, és alaposan összegyúrjuk. Letakarva, meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a cukrot, és a szárazélesztőt, majd belemorzsoljuk a vajat. A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne a tojásokat, majd a liszt közepére öntjük és összegyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban öntsük a langyos tejet, és összetörjük a friss sörélesztőt. Adjuk hozzá a cukrot és keverjük össze egy villával, amíg az élesztő teljesen fel nem oldódik. Adjuk hozzá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKevés langyos tejben megfuttatom az élesztőt. Összedagasztom a tésztához valókat. Keleszteni nem kell! Dagasztás után négyfelé osztom a tésztát. Közben a töltelékhez hab...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű