menu

Családireceptkönyv.hu

Lekváros bukta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
2 tojás sárgàja,,
5 dkg cukor
5 dkg olvasztott margarin,
kis só,
2,5 dkg langyos tejben felfuttatott élesztő,
2,5 dl tej

Elkészítés:


Ezeket jól kidolgozva kelt tésztát készítünk, 3/4 órát kelesztjük.
Azután kinyújtjuk,négyszögletes darabokra vágjuk, és tetszőleges tölteléket teszünk rá, azután felcsavarjuk, és kiolajozott tepsibe rakjuk,még 20 percig kelesztjük, megkenjük tojással, előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük!

Lekváros bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Szezámmagos minikifli
Szezámmagos minikifli

A tésztához Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, élesztős tejet, és alaposan összegyúrjuk. Letakarva, meleg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szilvalekvárral töltött fánk sütőben
Szilvalekvárral töltött fánk sütőben

A lisztben elkeverjük a cukrot, és a szárazélesztőt, majd belemorzsoljuk a vajat. A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne a tojásokat, majd a liszt közepére öntjük és összegyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Amerikai fánk  Donut
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Amerikai fánk Donut

Egy tálban öntsük a langyos tejet, és összetörjük a friss sörélesztőt. Adjuk hozzá a cukrot és keverjük össze egy villával, amíg az élesztő teljesen fel nem oldódik. Adjuk hozzá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Vajdasági sós
Vajdasági sós

Kevés langyos tejben megfuttatom az élesztőt. Összedagasztom a tésztához valókat. Keleszteni nem kell! Dagasztás után négyfelé osztom a tésztát. Közben a töltelékhez hab...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk