Családireceptkönyv.hu

Lekváros bukta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
2 tojás sárgàja,,
5 dkg cukor
5 dkg olvasztott margarin,
kis só,
2,5 dkg langyos tejben felfuttatott élesztő,
2,5 dl tej

Elkészítés:


Ezeket jól kidolgozva kelt tésztát készítünk, 3/4 órát kelesztjük.
Azután kinyújtjuk,négyszögletes darabokra vágjuk, és tetszőleges tölteléket teszünk rá, azután felcsavarjuk, és kiolajozott tepsibe rakjuk,még 20 percig kelesztjük, megkenjük tojással, előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük!

Lekváros bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
157. Fánk-tepsiben
157. Fánk-tepsiben

Élesztőt futtatni hozzá liszt,tojássárgája,só,margarin,tej. Dagasztani, keleszteni /1 óra/. Ujjnyi vastagra nyújtani. Páros köröket szaggatni, 10 perc pihi. Egyikre 1 ek töltelék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
fánk szalagos
fánk szalagos

A tejet langyosítsd meg, tegyél bele egy evőkanál porcukrot, morzsold bele az élesztőt. Várd meg, hogy szépen megemelkedjen, és habos legyen. Az átszitáld lisztbe tedd a tojást,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Szilvalekváros csavart fánk
Szilvalekváros csavart fánk

Egy kevés langyos cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. . A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, sót, tojásokat, végül a felfuttatott élesztőt és v...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk