50 dkg liszt
1 kk só
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
2 ek cukor
10 g vaníliás cukor
10 dkg margarin
1 tojásék
töltelék:
4 alma
1 ek cukor
10 g vaníliás cukor
1 tk fahéj
1 ek búzadara
kenés: 1 tojás
Élesztőt futtatni.
Liszt, só, tojás, cukor, vaníliás cukor, élesztő, olv. margarin dagasztani.
1 órát keleszteni.
Almákat reszelni, hozzá adni cukor, vcukor, fahéj, dara. Kicsit állni hagyni,hogy a nedvességet felszívja.
A tésztát 3 felé osztani, 10 perc kelés.
30 cm köralakra nyújtani és 4 fele vágni. A végénél 4 helyen kicsit bevágni. Külső oldalára tölteléket tenni. Feltekerni. Addig keleszteni,míg a sütő bemelegszik.
Lekenni tojással.
Légkeveréssel 180 fokon 15 - 20 perc.
https://szeretetrehangoltan.blogspot.com/2012/01/fank-fank-hogolyo-fank.html?fbclid=IwAR25-omy_p0jyfBKTikxg4-ylOp459Ij-57EuGiRoUY9GdEvylrRzXXIJls
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben felfuttatom az élesztőt és összekeverem az alapanyagokat. Három gombócra osztom a tésztát ésKb. 30 percig kelesztem. Vékony lapra nyújtom a gombócokat és pizzaszelet s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1.) A lisztet a búzadarával összekeverjük. 2.) A tojásokat az olvasztott vajjal, étolajjal, sóval, cukorral habosra kavarjuk. 3.) Meleg tejjel és a vízzel elkeverjük. 4.) Beleda...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz