menu

Családireceptkönyv.hu

Nutelláás muffin fánkok


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
8 dkg margarin
3 evőkanál cukor
1 db tojás + 1 a kenéshez
csipet só
55 dkg finomliszt
nutella,

Elkészítés:


A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és egy csipet cukor kíséretében hagyjuk felfutni.
A margarint, sót és a cukrot jól kikeverjük, majd a tojást, a felfutott élesztőt, a lisztet hozzáadjuk, alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát enyhén lisztezett (mert margarinos, nagyon nem tapadhat le) deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és kb. 10 cm-es kerek kiszúróval kiszaggatjuk.
Egy kevés nutellát teszünk a közepükre és alaposan összecsípjük a tésztát, megigazgatjuk és a tepsikre készített muffin kapszlikba helyezzük a gombócokat.

Konyharuhával letakarva ismét meleg helyen hagyjuk kelni még fél órát.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd a fél óra leteltével 10 perc alatt készre sütjük őket, csak előtte ne feledjük lekenni a tetejüket egy felvert tojással. A sütőből kivéve meghintjük porcukorral


Szakács: babi

Nutelláás muffin fánkok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Aranygaluska
Aranygaluska

A szobahőmérsékletű lisztet tálba szitáljuk. A tejet meglangyosítjuk, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk, a tojássárgákka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erzsébet
Sajtos hajtovány
Sajtos hajtovány

Az alapanyagokat összegyúrom és a felfuttatott élesztővel lágyabb kelttésztát készítek.Hagyom a duplájára kelni.Lisztezett deszkára borítom,kettévágom.Letakarom és megcsinálom a kr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kitti
Bejgli
Bejgli

A tészta elkészítése: A vajat és a zsírt elmorzsoljuk a liszttel. Ezután összegyúrjuk a többi hozzávalóval. A tésztát 3-4 órát hűtőben pihentetjük. A kinyújtásnál nem kell lisztet...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Krumplis lángos
Krumplis lángos

A héjában fõtt, hámozott, áttört burgonyát dolgozd el a liszttel, sóval, a felfuttatott élesztõvel, s a maradék tejet is hozzáadva - sok levegõt beledolgozva - dagaszd sima tésztáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk