Családireceptkönyv.hu

157. Fánk-tepsiben


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


4 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 t k cukor
60 dkg liszt
2 tojássárgája
2 tk só
6 dkg olv.vaj

töltelék: túró, vagy lekvár
25 dkg túró
2- 3 ek cukor
20 g vaníliás cukor
2 tojássárgája
citromhéj v. mazsola

Elkészítés:


Élesztőt futtatni hozzá liszt,tojássárgája,só,margarin,tej.
Dagasztani, keleszteni /1 óra/. Ujjnyi vastagra nyújtani. Páros köröket szaggatni, 10 perc pihi. Egyikre 1 ek töltelék,rá a másik körlap,szélét villával lenyomkodni.
Töltelék :tojássárgája, cukor, túró, vaníliás cukor, citromhéj.
Vajas tepsiben 180 fokon 30 perc sütés, míg szép színt kap..

157. Fánk-tepsiben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Expressz croasson Limara
Expressz croasson Limara

A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután 16 egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, kör...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Babka bögrésen
Babka bögrésen

Az élesztőt felfuttatjuk az egy teáskanál cukorral elkevert langyos tejben. A többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk. Ha nagyon ragadna, akkor adunk még hozzá lisztet, de azér...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: józsefné
KAKAÓS CSIGA
KAKAÓS CSIGA

A kenyérsütőgép üstjébe beleöntöm a langyos tejet, beleteszem az egész tojást és a tojássárgáját, majd rákanalazom a csipet sóval és a cukorral összekevert lisztet. A tetejére rámo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Cottage cheese-es zsemle
Cottage cheese-es zsemle

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk (a vizet lassan adagoljuk), letakarva, meleg helyen kb. 60 percig pihentetjük. A tésztát tetszőleges részre osztjuk (én 4 részre osztottam)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk