Családireceptkönyv.hu

Hagymás,- gombás lepény


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg durumliszt, 1 cs. szárított élesztő (7 g-os), 1 ek. só, 1 csipet cukor, 1 ek olaj, 3,5-4 dl víz. Hagymás feltét: 1 ek. (kókusz) olaj, vöröshagyma.
Gombás: 50 dkg vargánya, vagy csiperke, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. szárított petrezselyem.
Alapnak: zúzott fokhagymával és kevés sóval ízesített tejföl, tetejére reszelt sajt kerül.

Elkészítés:


A liszthez hozzákeverjük az élesztőt, beletesszük a sót, cukrot és az olajat, majd fokozatosan adagolva a vizet, sima tésztává dagasztjuk. Amíg kel, elkészítjük a ragukat. Az olajon világosbarnára sütjük a szeletelt vöröshagymát, majd kissé besózzuk. Háromnegyed részét kiszedjük, majd a visszamaradt részhez hozzáadjuk a szeletelt gombát, pirítjuk, végén sózzuk borsozzuk, petrezselyemmel megszórjuk és belenyomjuk a fokhagymát. A megkelt tésztát kétfelé vesszük, gáztepsi méretűre kinyújtjuk. Mindkettőt megkenjük az ízesített tejföllel. Egyikre vöröshagymát, másikra gombát teszünk. Megszórjuk reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben megsütjük.

Hagymás,- gombás lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aranygaluska vaníliasodóval 2.
Aranygaluska vaníliasodóval 2.

Egy dl langyos tejben 1 evőkanál cukorral simára keverjük az élesztőt és felfuttatjuk. Közben a lisztben elkeverjük a maradék cukrot, a csipet sót és reszelt citrom héját, majd hoz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Ostoros rétes
Ostoros rétes

Első lépésben a tésztához való alapanyagokat összekeverjük egy nagy tálban és robotgép segítségével bedagasztjuk a tésztát. Letakarva hagyjuk legalább egy órát kelni és közben v...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Csokis párna / jó töltelék bármihez/
Csokis párna / jó töltelék bármihez/

Langyos tejben egy pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. oorcukro A lisztet és a pt egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a tejfölt, a puha vajat és a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Kakaós csiga, bukta
Kakaós csiga, bukta

A tésztát dagasztom, duplájára kelesztem, utána 3-5 mm vékonyra nyújtom. Megkenem olvasztott vajjal, megszórom bőven kakaó-porcukor keverékével. Feltekerem, két ujjnyi széles k...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk