1 kg liszt
6 dl kefir
3 db tojás /elmaradhat/
5 dkg élesztő
1 ek. só
2 dl tej
kis cukor
1 - 2 ek olaj
4-5 gerezd fokhagyma,kis víz,pici olaj
45 dkg tejföl
20 dkg reszelt sajt
Az anyagokat összekeverni.
1 óra meleg helyen,aztán hűtőbe. Sütésnél
kis öklömnyit kivenni belőle, formára alakítani,formázni, sütni. Mindig annyit ki venni ,amennyi épp kell. Hűtőben a tészta 10 napig is eltartható. Kb 20 db lesz ebből a mennyiségből.
olajos kézzel formázni.
A lisztet langyosítsuk meg, a helyiség, ahol dolgozunk huzatmentes legyen. 3 dl langyos tejjel, az élesztővel, egy kanál porcukorral, 3 kanál liszttel félsűrű kovászt készítünk....
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KözepesAz élesztőt egy dl tejjel egy evőkanál kristály cukorral futtassuk fel,a dagasztó gépbe bele mérjük a lisztet cukrot csipet sót tojást hozzáöntjük a felfutott élesztőt és tejet bek...
Elkészítési idő: 1,5 ó Nehézség: NehézAz élesztőt egy kis cukorral és 1 dl langyos tejjel elkeverjük, felfutattjuk. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfutatott élesztőt, a szélér...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesÖsszeállítjuk a tésztát A tésztát legjobb, ha már előző este összeállítjuk. A robotgép keverőtáljába tesszük a lisztet, cukrot, élesztőt, sót, majd hozzáadjuk a tojásokat és a viz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű