1 kg liszt
6 dl kefir
3 db tojás /elmaradhat/
5 dkg élesztő
1 ek. só
2 dl tej
kis cukor
1 - 2 ek olaj
4-5 gerezd fokhagyma,kis víz,pici olaj
45 dkg tejföl
20 dkg reszelt sajt
Az anyagokat összekeverni.
1 óra meleg helyen,aztán hűtőbe. Sütésnél
kis öklömnyit kivenni belőle, formára alakítani,formázni, sütni. Mindig annyit ki venni ,amennyi épp kell. Hűtőben a tészta 10 napig is eltartható. Kb 20 db lesz ebből a mennyiségből.
olajos kézzel formázni.
Összegyúrjuk a hozzávalókat, duplájára kelesztjük, kb 14 részre vágjuk, 20 cm- es rudakra sodorjuk, tepsire sorakoztatjuk egymás mellé szorosan és ismét hagyjuk kelni. Ezután 10 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lángoshoz felfuttatjuk az élesztőt a cukorral és kb másfél dl langyos vízzel. A tészta összes hozzávalóját az élesztős vízzel egy tálba tesszük és bedagasztjuk. Duplájára kele...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűTésztához Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAlaposan elkeverni robotgéppel, és olajba mártott evőkanállal beleszaggatom a forró olajba, ami kb 170-180 fokos. Tipp: Két evőkanalat szoktam használni, mert az egyikkel kivesze...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű