Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

169. Lángos kefires


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
6 dl kefir
3 db tojás /elmaradhat/
5 dkg élesztő
1 ek. só
2 dl tej
kis cukor
1 - 2 ek olaj

4-5 gerezd fokhagyma,kis víz,pici olaj
45 dkg tejföl
20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


Az anyagokat összekeverni.
1 óra meleg helyen,aztán hűtőbe. Sütésnél
kis öklömnyit kivenni belőle, formára alakítani,formázni, sütni. Mindig annyit ki venni ,amennyi épp kell. Hűtőben a tészta 10 napig is eltartható. Kb 20 db lesz ebből a mennyiségből.

olajos kézzel formázni.

169. Lángos kefires

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Burgonyás kefíres lángos (Gábor a pék)
Burgonyás kefíres lángos (Gábor a pék)

1. Burgonya főzése sótlan vízben, majd szobahőmérsékletre hűtése 2. Tészta dagasztása 3. Tésztaérés: 60 perc 4. Tészta osztása 3 egyenlő részre, vagy bárhogy másképp igény szeri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FÁNK -RÉSZLETES LEÍRÁSSAL
FÁNK -RÉSZLETES LEÍRÁSSAL

2dl tejet meglangyosítok kéz melegre,1 evők.cukrot elkeverek benne és az élesztőt belemorzsolva jól felfuttatom.A lisztet átszitálom a vájlingba és ráhintek 1 pupos evők.cukrot,1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés beigli
Gesztenyés beigli

30 perc +pihentetés+sütési idő A hozzávalókat mérjük dagasztógépbe bele, az élesztőt morzsoljuk bele, a zsír, margarin szoba hőmérsékletű legyen. A víz mennyisége függ a liszttől,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tünde
Sajtos koszorú
Sajtos koszorú

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálban elkeverjük a sóval és összemorzsoljuk a vajjal. Hozzágyúrjuk a felfuttatott élesztőt, a rozmaringot és a...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk