menu

Családireceptkönyv.hu

169. Lángos kefires


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
6 dl kefir
3 db tojás /elmaradhat/
5 dkg élesztő
1 ek. só
2 dl tej
kis cukor
1 - 2 ek olaj

4-5 gerezd fokhagyma,kis víz,pici olaj
45 dkg tejföl
20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


Az anyagokat összekeverni.
1 óra meleg helyen,aztán hűtőbe. Sütésnél
kis öklömnyit kivenni belőle, formára alakítani,formázni, sütni. Mindig annyit ki venni ,amennyi épp kell. Hűtőben a tészta 10 napig is eltartható. Kb 20 db lesz ebből a mennyiségből.

olajos kézzel formázni.

169. Lángos kefires

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóra
Szalagos fánk
Szalagos fánk

A lisztet langyosítsuk meg, a helyiség, ahol dolgozunk huzatmentes legyen. 3 dl langyos tejjel, az élesztővel, egy kanál porcukorral, 3 kanál liszttel félsűrű kovászt készítünk....

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Közepes
share
Avatar Túrós kelt
Túrós kelt

Az élesztőt egy dl tejjel egy evőkanál kristály cukorral futtassuk fel,a dagasztó gépbe bele mérjük a lisztet cukrot csipet sót tojást hozzáöntjük a felfutott élesztőt és tejet bek...

Elkészítési idő: 1,5 ó
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajnalka
finn diós koszorú
finn diós koszorú

Az élesztőt egy kis cukorral és 1 dl langyos tejjel elkeverjük, felfutattjuk. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfutatott élesztőt, a szélér...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tímea
Jeruzsálemi kalács
Jeruzsálemi kalács

Összeállítjuk a tésztát A tésztát legjobb, ha már előző este összeállítjuk. A robotgép keverőtáljába tesszük a lisztet, cukrot, élesztőt, sót, majd hozzáadjuk a tojásokat és a viz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk