1 kg liszt
6 dl kefir
3 db tojás /elmaradhat/
5 dkg élesztő
1 ek. só
2 dl tej
kis cukor
1 - 2 ek olaj
4-5 gerezd fokhagyma,kis víz,pici olaj
45 dkg tejföl
20 dkg reszelt sajt
Az anyagokat összekeverni.
1 óra meleg helyen,aztán hűtőbe. Sütésnél
kis öklömnyit kivenni belőle, formára alakítani,formázni, sütni. Mindig annyit ki venni ,amennyi épp kell. Hűtőben a tészta 10 napig is eltartható. Kb 20 db lesz ebből a mennyiségből.
olajos kézzel formázni.
A hozzávalókat összegyúrjuk, dagasztjuk. Majd 1/2 órát kelesztjük lefóliázott tálban. Kelesztési idő elteltével 4 felé osztom a tésztát kb. 160 g lesz egy adag és 4 kis tálba légm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalók között szereplő kevesebbik vizet egy kis tálba öntjük, az élesztőt belemorzsoljuk, és feloldjuk benne. A nagyobb mennyiségű vízben feloldjuk a cukrot, és a sót. Egy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót a gép üstjébe mértem és 15 perc alatt a szokásosnál kissé lágyabb tésztát dagasztottam. A kikapcsolt gépben hagytam tizenöt percig kelni. Míg kelt elkészítet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti hozzávalókat fakanállal jól kidolgozzuk, letakarva 35-40 percig pihentetjük. Mikor jól megkelt, lisztezett deszkán hüvelykijj vastagságúra nyújtjuk, majd fánkszaggatóval ki...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű