30 dkg liszt
10 dkg búzaliszt
1 tasak szárított élesztő
1 t.k. só
1 dl natúr joghurt
2 e.k. fokhagyma
3 dl tejföl
20 dkg szeletelt bacon
frissen őrölt bors
A liszteket elkeverjük egymással, az élesztővel és a sóval. Hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, elkeverjük és annyi langyos vizet (1,5-2 dl) adunk hozzá, hogy gyúrható, lágy kenyértésztát kapjunk.
A tésztát ruganyosra, homogénre dagasztjuk, majd letakarva, szobahőmérsékletlen 1,5 órán át kelni hagyjuk.
8 részre osztjuk a tésztát, gömböket formázunk belőle, majd lisztezett felületen egyesével vékony körökre kinyújtjuk őket. Megkenjük a zúzott fokhagymával elkevert sózott tejföllel, rátesszük a bacondarabokat, és megborsozzuk.
Kettéhajtjuk a lepényt, a széleket összenyomkodjuk, és forró grill-lapon, faszenes grillen oldalanként kb. 2 perc alatt készre sütjük.
A kenyérsütőgép üstjébe beleöntöm a langyos tejet, beleteszem az egész tojást és a tojássárgáját, majd rákanalazom a csipet sóval és a cukorral összekevert lisztet. A tetejére rámo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Az élesztőt a langyos, de nem forró tejfölbe morzsoljuk, és megszórjuk cukorral. A liszteket egy tálba mérjük, meghintjük sóval. Elmorzsoljuk benne a főtt, áttört...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tej egy részét meglangyosítjuk, pici cukrot teszünk bel és az élesztőt felfuttatjuk. Kenyérsütőgépben a hozzávalókból és a felfuttatott élesztőből elkészítjük a tésztát. Ha kész...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz 2.5 dkg élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük egy habverő segítségével. Hozzáöntünk 2,5 dl kézmeleg tejet, majd 10 dkg lisztet is. Ezeket is...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes