30 dkg liszt
10 dkg búzaliszt
1 tasak szárított élesztő
1 t.k. só
1 dl natúr joghurt
2 e.k. fokhagyma
3 dl tejföl
20 dkg szeletelt bacon
frissen őrölt bors
A liszteket elkeverjük egymással, az élesztővel és a sóval. Hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, elkeverjük és annyi langyos vizet (1,5-2 dl) adunk hozzá, hogy gyúrható, lágy kenyértésztát kapjunk.
A tésztát ruganyosra, homogénre dagasztjuk, majd letakarva, szobahőmérsékletlen 1,5 órán át kelni hagyjuk.
8 részre osztjuk a tésztát, gömböket formázunk belőle, majd lisztezett felületen egyesével vékony körökre kinyújtjuk őket. Megkenjük a zúzott fokhagymával elkevert sózott tejföllel, rátesszük a bacondarabokat, és megborsozzuk.
Kettéhajtjuk a lepényt, a széleket összenyomkodjuk, és forró grill-lapon, faszenes grillen oldalanként kb. 2 perc alatt készre sütjük.
Forró tej,fel olvasztani benne margarint, zsírt, cukrot, sót. Ha mar langyos, mehet bele az élesztő, tojássárga,liszt . Keleszteni, nyújtani, négyzetre vágni, tölteni.Gombócoka...
Elkészítési idő:Sütő 200 fok. Élesztő futtatni.Hozzá a többi összegyúrni. Keleszteni.A töltelékekhez a cukrokat, vajat és a kakaót összekeverni. / dupla adag töltelék kell hozzá/ Ez sima csiga.. A...
Elkészítési idő:A tejet meglangyosítjuk. Kb. 2 dl tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a cukrot és langyos helyen felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba beleszitáljuk a lisztet, beleöntjük az él...
Elkészítési idő: 1 ora