- 50 dkg liszt
- 3 ek. porcukor
- 2 vaníliás cukor
- 2 tojás
- pici só
- 3 dl tej
- citrom,-vagy narancshéj
- 2,5 dkg élesztő
- 7 dkg olvasztott margarin
- az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
- A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját összekeverjük a maradék tejjel, a fehérjét kemény habbá verjük.
- A fehérje kivételével a hozzávalókat össze keverjük a robotgép dagasztó részével, majd a fehérjét hozzáadva tovább keverjük. Ha túl lágy a tészta, akkor kis lisztet teszünk még hozzá, majd kézzel tovább dagasztjuk.
- 30-40 percet kelni hagyjuk, majd lisztezett deszkán tenyérrel kilapogatjuk, ujjnyi vastagra, és szaggatjuk.
- a korongok közepét újjal benyomkodjuk, és kelni hagyjuk még kb 20 percet.
- sütésnél vigyázzunk ne legyen túl forró az olaj. A felső felét sütjük először, fedő alatt, majd átfordítjuk. Nem kell sokáig sütni, mert könnyen megég, figyelni kell a színére.
- porcukorral megszórjuk, esetleg lekvárt teszünk mellé
Kb .2,5dl tejet meglangyosítottam (ez szemre ment...lehet egy kortyintással több volt), tettem bele 1 tk. cukrot, 3,5 dkg élesztőt és 1 marék lisztet. Letakarva 1/4 órát pihentette...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összeállitjuk , megdagasztjuk. Félre tesszük kelni. A tölteléket összeállítjuk. Ha tészta megkelt szögletesre nyujtjuk és a tepsibe sarokra rakjuk, ugy hogy a...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. A tésztát összegyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. Kinyújtjuk vékonyra, és 20 dkg reszelt sajtot eloszlatunk rajta. Feltekerjük, mint...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1 dl langyos tejhez hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk maradék cukrot, majd a 2 kávéskanál sót, tojást, vajat, v...
Elkészítési idő: 1 ó 20 perc Nehézség: Könnyű