menu

Családireceptkönyv.hu

Fánk


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 50 dkg liszt
- 3 ek. porcukor
- 2 vaníliás cukor
- 2 tojás
- pici só
- 3 dl tej
- citrom,-vagy narancshéj
- 2,5 dkg élesztő
- 7 dkg olvasztott margarin

Elkészítés:


- az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
- A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját összekeverjük a maradék tejjel, a fehérjét kemény habbá verjük.
- A fehérje kivételével a hozzávalókat össze keverjük a robotgép dagasztó részével, majd a fehérjét hozzáadva tovább keverjük. Ha túl lágy a tészta, akkor kis lisztet teszünk még hozzá, majd kézzel tovább dagasztjuk.
- 30-40 percet kelni hagyjuk, majd lisztezett deszkán tenyérrel kilapogatjuk, ujjnyi vastagra, és szaggatjuk.
- a korongok közepét újjal benyomkodjuk, és kelni hagyjuk még kb 20 percet.
- sütésnél vigyázzunk ne legyen túl forró az olaj. A felső felét sütjük először, fedő alatt, majd átfordítjuk. Nem kell sokáig sütni, mert könnyen megég, figyelni kell a színére.
- porcukorral megszórjuk, esetleg lekvárt teszünk mellé

Fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
túrós labdabukták
túrós labdabukták

Tésztához Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Finn diós koszorú
Finn diós koszorú

Az élesztőt egy kis cukorral és 1 dl langyos tejjel elkeverjük, felfutattjuk. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfutatott élesztőt,...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dédi kuglófja - 100 éves recept
Dédi kuglófja - 100 éves recept

Na akkor kezdjük: tegyük mély tálba a száraz anyagokat, és morzsoljuk össze a zsírral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Mélyedést készítsünk, és tegyük bele a to...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
*Csavart fánk - fantasztikus
*Csavart fánk - fantasztikus

A lisztbe morzsolom az élesztőt és összeállítom a tésztát. Nagyon alaposan ki kell dolgozni, a pulthoz csapni, erőteljesen gyúrni. Amikor már nem ragad, odacspom a pulthoz és a t...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk