- 50 dkg liszt
- 3 ek. porcukor
- 2 vaníliás cukor
- 2 tojás
- pici só
- 3 dl tej
- citrom,-vagy narancshéj
- 2,5 dkg élesztő
- 7 dkg olvasztott margarin
- az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
- A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját összekeverjük a maradék tejjel, a fehérjét kemény habbá verjük.
- A fehérje kivételével a hozzávalókat össze keverjük a robotgép dagasztó részével, majd a fehérjét hozzáadva tovább keverjük. Ha túl lágy a tészta, akkor kis lisztet teszünk még hozzá, majd kézzel tovább dagasztjuk.
- 30-40 percet kelni hagyjuk, majd lisztezett deszkán tenyérrel kilapogatjuk, ujjnyi vastagra, és szaggatjuk.
- a korongok közepét újjal benyomkodjuk, és kelni hagyjuk még kb 20 percet.
- sütésnél vigyázzunk ne legyen túl forró az olaj. A felső felét sütjük először, fedő alatt, majd átfordítjuk. Nem kell sokáig sütni, mert könnyen megég, figyelni kell a színére.
- porcukorral megszórjuk, esetleg lekvárt teszünk mellé
A tésztához először keverd össze a lisztet az élesztővel. Egy másik tálban a meglangyosított növényi tejet, a kókuszolajjal, a tojásokkal, az édesítővel és a csipet sóval kézi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához az élesztőt a meleg tejben a cukorral megfuttatjuk, és a többi hozzávalóval közepesen lágy tésztává dagasztjuk.Letakarjuk, és meleg helyen kb.1/2 órát kelesztjük. Ezutá...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KönnyűA tejet, a vizet összeöntjük, felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, a szárított élesztőt. 15 percig pihentetjük. Az élesztős tejhez adjuk a tojásokat, az olvasztott vajat, a vaníliá...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összedolgozom, és sima lágy tésztát dagasztok belőle. Félre teszem ,és hagyom duplájára kelni. Amíg kel a tészta , elkészítem a krémet. Összekeverem a krém hoz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű