Családireceptkönyv.hu

Fánk


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 50 dkg liszt
- 3 ek. porcukor
- 2 vaníliás cukor
- 2 tojás
- pici só
- 3 dl tej
- citrom,-vagy narancshéj
- 2,5 dkg élesztő
- 7 dkg olvasztott margarin

Elkészítés:


- az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.
- A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját összekeverjük a maradék tejjel, a fehérjét kemény habbá verjük.
- A fehérje kivételével a hozzávalókat össze keverjük a robotgép dagasztó részével, majd a fehérjét hozzáadva tovább keverjük. Ha túl lágy a tészta, akkor kis lisztet teszünk még hozzá, majd kézzel tovább dagasztjuk.
- 30-40 percet kelni hagyjuk, majd lisztezett deszkán tenyérrel kilapogatjuk, ujjnyi vastagra, és szaggatjuk.
- a korongok közepét újjal benyomkodjuk, és kelni hagyjuk még kb 20 percet.
- sütésnél vigyázzunk ne legyen túl forró az olaj. A felső felét sütjük először, fedő alatt, majd átfordítjuk. Nem kell sokáig sütni, mert könnyen megég, figyelni kell a színére.
- porcukorral megszórjuk, esetleg lekvárt teszünk mellé

Fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Joghurtos pogácsa
Joghurtos pogácsa

--Egy tálban a lisztet ,sót ,cukrot összekeverjük,a két tojást felverjük és hozzáadjuk. --A vajat vagy margarint a mikróban felolvasztjuk langyosra és a joghurtot is langyosra mel...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajnalka
Pizza recept (2 db 30 cm átmérőjű vagy 8 kicsi)
Pizza recept (2 db 30 cm átmérőjű vagy 8 kicsi)

#Tészta: A kézmeleg vízben elkeverjük a cukrot és az olivaolajat, s belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. A lisztet és a sót egy nagyobb edénybe tesszük és jól elkeverjük. Ho...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Kelt tészta (Anikó féle)
Kelt tészta (Anikó féle)

A hozzávalókat összekeverjük.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk