Családireceptkönyv.hu

Házi vaníliapudingos-mazsolás csigák


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 15 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 350 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g finomliszt
- 250 ml tej
- 25 g élesztő
- 18 g 1:4 édesítő
- 80 g puha teavaj
- pici só
- 3 tojássárgája + 1 egész tojás a kenéshez

A töltelék hozzávalói:
- 600 ml tej
- 80 g kukoricakeményítő
- 2 tojássárgája
- 18 g 1:4 édesítő
- 12 g zero vanillin cukor
- 50 g mazsola
- ½ üveg rumaroma

Elkészítés:


◾️A mazsolát a rumaromába beáztatjuk.
◾️A pudinggal kezdünk.
◾️A keményítőt kb. 10 ml tejjel kikeverjük.
◾️A maradék tejet az édesítővel felmelegítjük (nem kell forralni, csak gőzölögjön) és hozzáadjuk a keményítőt.
◾️Pár perc alatt besűrűsödik.
◾️Ezután mehet bele a mazsola is a rummal együtt.
◾️A tűzről levéve várunk 5 percet és hozzáadjuk, a két tojássárgáját majd teljesen kihűtjük.
◾️Az élesztőt összemorzsoljuk, adunk hozzá 1 teáskanál cukrot és felöntjük annyi tejjel, amennyi éppen ellepi és hagyjuk felfutni.
◾️Ezután a többi hozzávalóval kidagasztjuk és kb. 25 percet kelesztjük.
◾️Ha megkelt kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel, de az egyik oldalán, amelyik majd a tekerés után alulra kerül, kihagyunk egy kb. 1 cm-s részt.
◾️Feltekerjük a tésztát és felvágjuk kb. ujjnyi darabokra.
◾️Sütőpapíros tepsire pakoljuk, és amíg a sütő előmelegedik (210°) hagyjuk kelni.
◾️Megkenjünk a felvert a tojással és 20 perc alatt megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Por édesítővel meghintve tálaljuk.

Házi vaníliapudingos-mazsolás csigák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
153.Bejgli egybe három,mák,dió,gesztenye
153.Bejgli egybe három,mák,dió,gesztenye

Egy tálba kimérjük a lisztet, margarint, zsírt, sót, porcukrot, és összemorzsoljuk a kezünkkel az egészet Egy másik edénybe kimérjük a tejet, hozzáadjuk az élesztőt, a tojás sárgá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nagy
Mindenre jó kelttészta
Mindenre jó kelttészta

Elkészítés: A joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós-lekváros kifli
Diós-lekváros kifli

Egy tálba szitáljuk a lisztet hozzáadjuk a sót,porélesztőt ,elkeverjük -ráöntjük a langyos tejet egy villával könnyedén elkeverjük a tojást és elkezdjük összeállítani - Ha össze...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Krumpli lángos
Krumpli lángos

1. A krumplit hámozzuk, daraboljuk, főzzük. Ha megfőtt leszűrjük (a levét nem öntjük ki!), és összetörjük. 2. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben (én pici cukrot is szoktam tenni ho...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk