Családireceptkönyv.hu

Csokis fonott kalács


Írta:

Adag: 2 rúd
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
65 dkg liszt
1 egész tojás
2 tojás fehérje
3 dl tej
5 dkg élesztő
10 dkg kristálycukor
4 evőkanál étolaj
pici só

Kakaómassza:
1 margarin
20 dkg kristálycukor
3 evőkanál kakakó
3 csomag vaníliáscukor

Elkészítés:


Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval összegyúrva rétestésztaszerű tésztát gyúrunk.
1/2 órát pihentetjük.
A kakómassza hozzávalóit összekeverjük (érdemes a vajat megolvasztani, és úgy hozzákeverni mindent --> így könnyebb eldolgozni a tésztán). Vagy habosra keverjük.
A tésztából 6 cipót készítünk - egyenként kinyújtjuk őket és megkenjük a kakaós masszával, majd feltekerjük. 3-mas fonatokat készítve 2 rudat kapunk belőle.
Tojássárgájával megkenjük és rögtön sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Meggyet is szórhatunk akár a nyújtott tésztára.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok, Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lusta lángos
Lusta lángos

Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezután...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
GYORS PIZZÁS CSIGA
GYORS PIZZÁS CSIGA

A gyors pizzás csiga elkészítéséhez az élesztőt egy csipet cukorral a langyos vízben felfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet egy nagyobb tálba öntjük, a közepébe mélyedést vájunk,...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Weckmänner
Weckmänner

ZUBEREITUNG Mehl mit Salz und Hefe mischen. Milch mit Zucker und butter aufkochen und abkühlen lassen. Die Flüssigkeit über das Mehl gießen, die Ei und Zitronenschale dazu und gut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mucika
Beigli másképp
Beigli másképp

tészta Az élesztőt 2 dl tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot. Átkavarjuk. A felfuttatott élesztőt beleöntjük a lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk