Családireceptkönyv.hu

Csokis fonott kalács


Írta:

Adag: 2 rúd
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
65 dkg liszt
1 egész tojás
2 tojás fehérje
3 dl tej
5 dkg élesztő
10 dkg kristálycukor
4 evőkanál étolaj
pici só

Kakaómassza:
1 margarin
20 dkg kristálycukor
3 evőkanál kakakó
3 csomag vaníliáscukor

Elkészítés:


Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval összegyúrva rétestésztaszerű tésztát gyúrunk.
1/2 órát pihentetjük.
A kakómassza hozzávalóit összekeverjük (érdemes a vajat megolvasztani, és úgy hozzákeverni mindent --> így könnyebb eldolgozni a tésztán). Vagy habosra keverjük.
A tésztából 6 cipót készítünk - egyenként kinyújtjuk őket és megkenjük a kakaós masszával, majd feltekerjük. 3-mas fonatokat készítve 2 rudat kapunk belőle.
Tojássárgájával megkenjük és rögtön sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Meggyet is szórhatunk akár a nyújtott tésztára.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok, Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mónika
Darázsfészek
Darázsfészek

Elkészítése: 1. Egy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Ezután a tészta hozzávalóival kézzel vagy gépp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Lusta lángos
Lusta lángos

- Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. - Ezut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaós és fahéjas fonottka (Annuska)
Kakaós és fahéjas fonottka (Annuska)

A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt (ha porélesztőt használunk, azt a liszthez adjuk közvetlenül), egy teáskanál cukorral elkeverjük és félretesszük, hogy felfusson. Addig a lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pizzás csiga
Pizzás csiga

Az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk, miután felfutott a többi hozzávalóval összegyúrjuk, meleg helyen duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel elkészítjük a tö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk