Tészta:
65 dkg liszt
1 egész tojás
2 tojás fehérje
3 dl tej
5 dkg élesztő
10 dkg kristálycukor
4 evőkanál étolaj
pici só
Kakaómassza:
1 margarin
20 dkg kristálycukor
3 evőkanál kakakó
3 csomag vaníliáscukor
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval összegyúrva rétestésztaszerű tésztát gyúrunk.
1/2 órát pihentetjük.
A kakómassza hozzávalóit összekeverjük (érdemes a vajat megolvasztani, és úgy hozzákeverni mindent --> így könnyebb eldolgozni a tésztán). Vagy habosra keverjük.
A tésztából 6 cipót készítünk - egyenként kinyújtjuk őket és megkenjük a kakaós masszával, majd feltekerjük. 3-mas fonatokat készítve 2 rudat kapunk belőle.
Tojássárgájával megkenjük és rögtön sütjük.
Meggyet is szórhatunk akár a nyújtott tésztára.
Elkészítése: 1. Egy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Ezután a tészta hozzávalóival kézzel vagy gépp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. - Ezut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt (ha porélesztőt használunk, azt a liszthez adjuk közvetlenül), egy teáskanál cukorral elkeverjük és félretesszük, hogy felfusson. Addig a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk, miután felfutott a többi hozzávalóval összegyúrjuk, meleg helyen duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel elkészítjük a tö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű