Családireceptkönyv.hu

Pizza alaprecept


Írta:

Adag: 1 gáztepsinyi
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 dkg friss élesztő
pici cukor (kb 1 kockacukornyi)
3 dl meleg tej
550 g liszt + kevés az eldolgozáshoz, nyújtáshoz
100 g ráma
2 közepes főtt burgonya összetörve

Elkészítés:


Élesztőt a cukorral és a meleg tejjel, meleg helyen felfuttatjuk, duplájára.
Száraz hozzávalókat kimérjük, összeöntjük, és ha az élesztő felfutott, összeborítjuk. Kidolgozzuk a tésztát és ha kész, konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük. Előmelegítjük a sütőt. Lisztes deszkára borítjuk és 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és mehet rá a pizzaszósz és a feltét. sütés előtt még egy negyedóra -20 percet pihentetjük, és előmelegített sütőbe tesszük sülni.
Akkor van kész, ha alányúlunk és zsemleszínű már az alja.

Pizza alaprecept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Túrós batyu
Túrós batyu

◾️Az élesztőt felfuttatjuk egy kávéskanál cukorral elkevert langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk, dagasztunk. ◾️Ha nagyon ragadós, akkor adunk ho...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: brigz
Mákos és diós kalács
Mákos és diós kalács

250 ml tejben felolvasztunk 5 dkg vajat, majd ha már nem túl forró, beleteszünk 1 ek.cukrot, 25 g élesztőt belemorzsolunk. A tésztához szükséges 40 dkg lisztből kiveszünk 2 evőkaná...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Petra
Pizza
Avatar Petra Kedvelnék
Pizza

Hólyagos kelt tésztát dagasztunk. Kb. 30 percig pihentetjük, fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, tepsibe fektetjük. Pizza krémet rákenjük, és ízlés szerint megrakjuk, díszítjük. Tetej...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Alexandra
Ostoros rétes
Ostoros rétes

Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel és a többi hozzávalóval összedolgozzuk könnyen nyújtható tésztát készítünk.6 részre osztjuk, fél óráig kelesztjük. Közben a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk