1 kg liszt
50 dkg vaj
2 dl tejföl
30-40 db medvehagyma levél
4 tojás sárgája
2 dl tej
2 e.k. cukor
2 erősen csapott e.k. só
2 kocka élesztő
20 dkg reszelt sajt
2 tojás villával fölkevert a pogácsák kenésére
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, összemorzsoljuk a vajjal, aztán hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet, majd a reszelt sajton, a medvehagymán és a pogácsák tetejére való tojáson kívül minden hozzávalót.
A keveréket robotgéppel jól összedolgozzuk. Egy kifejezetten puha tésztát kell kapnunk. A tésztát fél órát langyos helyen pihentetjük. Közben a jól megmosott és lecsepegtetett medvehagyma leveleket apróra vágjuk.
A tészta pihentetés után kinyújtjuk, rászórjuk az összevágott medvehagyma felét, erre jön a reszelt sajt fele.
Ezután a tésztát felcsavarjuk, mint a bejglit vagy a rétest, letakarjuk, és negyed órát pihentetjük.
Ezután ismét kinyújtjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, éles késsel berácsozzuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb. 30 perc alatt.
---A töltelékhez a tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük, és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük. ---A tésztához kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. -A liszt...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű-Az élesztőt a 2 dl langyos vízbe morzsoljuk, hozzáadunk 1 kávés kanál. cukrot, félretesszük. -. A finomlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a burgonyapelyhet, sót, elkeverjük. -.-...
Elkészítési idő: 180 Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMindent egyszerre összedolgozom kelesztem kiporciózom golyókká kelesztem a formázott kifliket sütő papírral bélelt tepsire teszem ismét fél órát kelesztem megspriccelem a kifli...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű