2,5 dl tej,
3 dkg élesztő
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
6 tojás sárgája
6 dkg lágy margarin
1 ek rum
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, a liszthez adjuk a többi ozzávalóval együtt .Géppel bedagasztjuk, majd kelesztjük. olajozott nylon zsákon, vagy szilikonos nyújtólapon finomann kinyújtjuk, kiszaggatjuk, letakarva megint kelesztjük egy kicsit. nem túl forró olajban sütjük, első felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül, hogy szép szalagos legyen.
Ez nem az a kép. Haha, nem enedi levenni.
A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszteket leszitáljuk: a teljes kiőrlésű liszt rostjai a szitában maradnak, ezt...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA tejfölt keverd el az elmorzsolt élesztővel. A lisztet szitáld át, keverd el a sóval, és morzsold el a vajjal. A sajtokat reszeld le, az egyharmadukat tedd félre, a kétharmadukat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször felfuttatjuk az élesztőt kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy tésztát dagasztunk. Az olvasztott vajat csak a legvégén adjuk hozzá. Tálban dup...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű