menu

Családireceptkönyv.hu

Fánk


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2,5 dl tej,
3 dkg élesztő
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
6 tojás sárgája
6 dkg lágy margarin
1 ek rum

Elkészítés:


Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, a liszthez adjuk a többi ozzávalóval együtt .Géppel bedagasztjuk, majd kelesztjük. olajozott nylon zsákon, vagy szilikonos nyújtólapon finomann kinyújtjuk, kiszaggatjuk, letakarva megint kelesztjük egy kicsit. nem túl forró olajban sütjük, első felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül, hogy szép szalagos legyen.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez nem az a kép. Haha, nem enedi levenni.

Fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóra
Reggeli kifli
Reggeli kifli

A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszteket leszitáljuk: a teljes kiőrlésű liszt rostjai a szitában maradnak, ezt...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumpli fánk
Krumpli fánk

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Gyors sajtos-tejfölös pogácsa
Gyors sajtos-tejfölös pogácsa

A tejfölt keverd el az elmorzsolt élesztővel. A lisztet szitáld át, keverd el a sóval, és morzsold el a vajjal. A sajtokat reszeld le, az egyharmadukat tedd félre, a kétharmadukat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
0. Panyolai töltött fánk
0. Panyolai töltött fánk

Először felfuttatjuk az élesztőt kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy tésztát dagasztunk. Az olvasztott vajat csak a legvégén adjuk hozzá. Tálban dup...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk