menu

Családireceptkönyv.hu

Hamburger zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1kg liszt
1/2 l tej
5 dkg élesztő
2 ek tejföl
2tojás
2 ek cukor
1 dl étolaj
csipet só

Elkészítés:


Összedolgozzuk kelni hagyjuk ,megsütjük.

Hamburger zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Csöröge fánk
Csöröge fánk

Az összes hozzávalót egybe gyúrjuk , vékonyan kinyújtjuk és egyenlő részekre vágjuk ( kis téglalapokra ) . Közepüket kivágjuk és kifordítjuk . Bő forró olajban kb 2 percig sütjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Kőttes mákos kalács
Kőttes mákos kalács

A lisztet megszitáljuk, langyos helyen egy tálban fél óráig állni hagyjuk. Ezalatt kis edényben a tejfölből, az élesztőből és a cukorból kovászt készítünk és langyos helyen megkele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kelt mázas fahéjas vagy kakaós csiga
Kelt mázas fahéjas vagy kakaós csiga

A hozzávalókat egy tálban összemérjük és egynemű sima felületű tésztát készítünk, majd letakarjuk és egy órát pihentetjük. Ezalatt a tepsit kivajazzuk, a fahéjat a porcukorral össz...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Eszter
Kakaós vaníliapudinggal töltött fonott kalács
Kakaós vaníliapudinggal töltött fonott kalács

A kelt tésztát klasszikus módon elkészítjük, csupán annyi a különbség, hogy nem egész tojással készítjük, hanem csak a tojásfehérjével (amit előtte habbá verünk). A tojássárgát fél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk