- 90 g liszt
- 210 g teljes kiőrlésű liszt
- 200 g margarin
- 10 g por édesítő
- 20 g élesztő
- 1 tojássárgája
- 200 ml tej
- 2 g só
- 2 kanál olaj
A töltelék hozzávalói:
- 50 ml olaj
- 20 g kakaópor
- 50 g por édesítőszer
◾️A lisztet, a tojássárgáját, sót és az olajat összekeverjük.
◾️100 ml langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
◾️Hozzáadjuk a liszthez a maradék tejjel és összegyúrjuk.
◾️Kinyújtjuk, hajtogatjuk, és 15 percig pihentetjük.
◾️A margarint kicsit össze gyúrjuk, és laposabb téglatestet formázunk belőle.
◾️Ezután újra kinyújtjuk a tésztát, a közepére tesszük a margarint, összehajtogatjuk jó szorosan és kinyújtjuk.
◾️Ezután megint meghajtogatjuk és újabb 15 percet pihentetjük.
◾️Eközben kikeverjük a kakaóport az édesítővel.
◾️Ha letelt az idő kinyújtjuk a tésztát, megkenjük az olajjal és rászórjuk a kakaóport.
◾️Feltekerjük szorosan és kb. 10 részre vágjuk.
◾️Sütőpapíros tepsire tesszük, és 10 percig pihentetjük.
◾️Ezalatt a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
◾️15 perc alatt készre sütjük.
Por édesítővel meghintve kínáljuk.
Először a mazsolát egy kis tálba tesszük és ráöntjük a rumot. Ázni hagyjuk, hogy a mazsola az összes rumot felszívja. A tejet megmelegítjük és beleszórjuk az élesztőt, majd 5-10 p...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesFánkot sütöttem, volt öröm... Recept: 3 dl langyos tej, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájáva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukros tejben felfuttatjuk az élesztőt és az összes hozzávalóval összekeverjük és kidagasztjuk.A tésztát hagyjuk pár percet pihenni,majd feldaraboljuk akár 8 -felé és gombócokat fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLegutóbbi munkám: Gyümölccsel töltve kelt tészta! Recept: 60 dkg liszt, 2-3 evőkanál porcukor, 2 tojássárgája, csipet só, kb. 10 dkg olvasztott ráma, 2 evőkanál tejföl, 4 dkg élesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű