- 150 g finomliszt
- 350 g teljes kiőrlésű liszt
- 20 g friss élesztő
- 100 g olvasztott vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál kristálycukor az élesztő miatt
- csipet só
- 2 tojássárgája
- 25 g 1:4 édesítő
- 200 ml langyos tej + a locsoláshoz kb. 100 ml
A töltelék hozzávalói:
- olvasztott vaj (kb. 50 g)
- kakaópor
- fahéj
- xilit
◾️A langyos tejben futtassuk fel az élesztőt a kristálycukorral.
◾️Minden hozzávalót dobjunk a robotgépbe és dagasszunk szép egynemű tésztát.
◾️Takarjuk le, tegyük egy langyos helyre és kelesszük körülbelül egy órát.
◾️Nyújtsuk ki téglalapformára (én kétfelé vettem a tésztát és úgy nyújtottam ki egyenként).
◾️Kenjük le vajjal, szórjuk meg ízlés szerint és szorosan tekerjük fel.
◾️Vágjuk ketté és fordítsuk oldalra, vágjuk két három darabra, attól függ milyen hosszú és tekerjük fel.
◾️Tegyük egy muffin papírba, utána pedig a formába.
◾️Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 15-20 perc alatt készre sütjük.
◾️Ha megsültek még forrón locsoljuk meg kevés langyos tejjel.
◾️Ebből a mennyiségből kb. 18 darab jön ki.
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
A tészta hozzávalóit kenyérsütő gépbe pakoljuk, dagasztjuk-kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk, s téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a puha margarinnal, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalók között szereplő kevesebbik vizet egy kis tálba öntjük, az élesztőt belemorzsoljuk, és feloldjuk benne. A nagyobb mennyiségű vízben feloldjuk a cukrot, és a sót. Egy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tejbe (langyos) felfuttatjuk az élesztőt kis cukorral. Belerakjuk a tojássárgáját, 5dkg margarint és végül a lisztet és két teáskanál sót, összedolgozzuk és hagyjuk kelni, lefedj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk, dagasztunk, melyet letakarva egy órán át a hűtőben pihentetünk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű