Családireceptkönyv.hu

Fahéjas és kakaós cruffin


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 150 g finomliszt
- 350 g teljes kiőrlésű liszt
- 20 g friss élesztő
- 100 g olvasztott vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál kristálycukor az élesztő miatt
- csipet só
- 2 tojássárgája
- 25 g 1:4 édesítő
- 200 ml langyos tej + a locsoláshoz kb. 100 ml

A töltelék hozzávalói:
- olvasztott vaj (kb. 50 g)
- kakaópor
- fahéj
- xilit

Elkészítés:


◾️A langyos tejben futtassuk fel az élesztőt a kristálycukorral.
◾️Minden hozzávalót dobjunk a robotgépbe és dagasszunk szép egynemű tésztát.
◾️Takarjuk le, tegyük egy langyos helyre és kelesszük körülbelül egy órát.
◾️Nyújtsuk ki téglalapformára (én kétfelé vettem a tésztát és úgy nyújtottam ki egyenként).
◾️Kenjük le vajjal, szórjuk meg ízlés szerint és szorosan tekerjük fel.
◾️Vágjuk ketté és fordítsuk oldalra, vágjuk két három darabra, attól függ milyen hosszú és tekerjük fel.
◾️Tegyük egy muffin papírba, utána pedig a formába.
◾️Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 15-20 perc alatt készre sütjük.
◾️Ha megsültek még forrón locsoljuk meg kevés langyos tejjel.
◾️Ebből a mennyiségből kb. 18 darab jön ki.

Trükkök, tippek, praktikák:


Por édesítővel meghintve tálaljuk.

Fahéjas és kakaós cruffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Belga kelt gofri (Levendulalány)
Belga kelt gofri (Levendulalány)

A lisztet kimérem és átszitálom, jöhet bele a só és a kristálycukor. Elkeverem benne az instant élesztőt, ha azzal dolgozunk. Hogyha kovásszal akkor nagyon minimálisan meglangyosít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÚRÓS BATYU
TÚRÓS BATYU

Az élesztőt egy kis cukorral és langyos tejjel felfuttatom. Amíg felfút addig összeállítom a tészta hozzávalóit. A lisztet átszitálom hozzáadom a cukrot, vaniliás cukrot egy cit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ALMÁS CSAVART *
ALMÁS CSAVART *

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a...

Elkészítési idő: 2 ÓRA
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsvéti sós "szüreti legényfogó"
Húsvéti sós "szüreti legényfogó"

A lisztet a sóval tálba öntjük, közepébe fészket készítünk. Rászórjuk a cukrot, langyos tejet öntünk hozzá, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor ez megkelt, az olajjal és a maradé...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk