50 dkg tönkölyliszt
1 evőkanál olaj
1 vékony szelet margarin
3 dl tej
1 csomag instant élesztő
1 csapott evőkanál só
1 közepes fej káposzta
A tejben felfuttatom az élesztőt és összekeverem az alapanyagokat.
Három gombócra osztom a tésztát ésKb. 30 percig kelesztem.
A káposztát lereszelem, borssal, sóval, köménnyel ízesítem és nagy lábasban megdinsztelem.
Vékony lapra nyújtom a gombócokat és akkora részekre vágom, amekkora lepényt szeretnénk csinálni.
Beletöltöm a káposztát, félbe hajtom a tésztát és villával lenyomkodom a széleit. Szükség esetén a felesleget késsel levágom.
Felvert tojással megkenem, megszurkálom és 170 c°-os sütőben aranybarnára sütöm.
A tejet meglangyosítom, elkeverek benne egy tk lisztet, egy tk cukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Amikor az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval együtt, a kak...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy tálba szitáljuk a lisztet hozzáadjuk a sót,porélesztőt ,elkeverjük -ráöntjük a langyos tejet egy villával könnyedén elkeverjük a tojást és elkezdjük összeállítani - Ha össze...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesAz 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olaja...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű