50 dkg tönkölyliszt
1 evőkanál olaj
1 vékony szelet margarin
3 dl tej
1 csomag instant élesztő
1 csapott evőkanál só
1 közepes fej káposzta
A tejben felfuttatom az élesztőt és összekeverem az alapanyagokat.
Három gombócra osztom a tésztát ésKb. 30 percig kelesztem.
A káposztát lereszelem, borssal, sóval, köménnyel ízesítem és nagy lábasban megdinsztelem.
Vékony lapra nyújtom a gombócokat és akkora részekre vágom, amekkora lepényt szeretnénk csinálni.
Beletöltöm a káposztát, félbe hajtom a tésztát és villával lenyomkodom a széleit. Szükség esetén a felesleget késsel levágom.
Felvert tojással megkenem, megszurkálom és 170 c°-os sütőben aranybarnára sütöm.
A tejben felfuttatom az élesztőt, összekeverem az alapanyagokat és kézzel dagasztom. Kb. 30 percig kelesztem, a tetejét bevagdosom és 170 C°-os sütőben pirosra sütöm. Jobb lesz a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÉlesztőt pici tejjel felfuttatjuk, a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk. 3 óra pihentetés után sütjük. Olajos kézzel könnyen formázható.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA knédlitésztát alaposan kidolgozzuk simára, és 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen. Közben elkészítjük a káposztát: Zsíron apróra vágott vöröshagymát pirítunk kevés cukorral, majd...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesLangyosíts tejet, adj hozzá egy teáskanál cukrot, majd keverd hozzá az élesztőt. Hagyd felfutni 10-15 perc alatt. Ha szépen megemelkedik, tedd az átszitált liszthez, keverd hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű