50 dkg tönkölyliszt
1 evőkanál olaj
1 vékony szelet margarin
3 dl tej
1 csomag instant élesztő
1 csapott evőkanál só
1 közepes fej káposzta
A tejben felfuttatom az élesztőt és összekeverem az alapanyagokat.
Három gombócra osztom a tésztát ésKb. 30 percig kelesztem.
A káposztát lereszelem, borssal, sóval, köménnyel ízesítem és nagy lábasban megdinsztelem.
Vékony lapra nyújtom a gombócokat és akkora részekre vágom, amekkora lepényt szeretnénk csinálni.
Beletöltöm a káposztát, félbe hajtom a tésztát és villával lenyomkodom a széleit. Szükség esetén a felesleget késsel levágom.
Felvert tojással megkenem, megszurkálom és 170 c°-os sütőben aranybarnára sütöm.
Az élesztőt a cukor felével felfuttatjuk a langyos tejben 5-10 perc alatt. A maradék cukrot, sót, vaníliás cukrot, citrom héját összekeverjük a liszttel, elmorzsoljuk benne a vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és egy csipet cukor kíséretében hagyjuk felfutni. A margarint, sót és a cukrot jól kikeverjük, majd a tojást, a felfutott élesztőt, a li...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA margarint megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot és a tejet. Kikeverjük a tojássárgájával, tojással, citromhéjjal és a vaníliás cukorral. Egy tálban összekeverjük a lisztet és a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés langyos, cukros tejben elkevertem az élesztőt és két ek. lisztet, azaz kovászt készítettem. A tetejét is megliszteztem, majd hagytam 15-20 percig állni, míg szépen megemelked...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű