50 dkg tönkölybúza liszt
1.5 kk só
1 tasak instant élesztő
3 dl víz
2 ek olívaolaj
Keverőtálban összekeverjük a lisztet, sót, élesztőt, és lassan a (langyos) vizet is hozzáöntjük, miközben a robotgép dagasztja. Ha már egynemű a tészta, akkor az olajat is hozzáadjuk, és 5 percig tovább dagasztjuk. Lefedjük a tálat, és hűtőbe tesszük kelni.
Másnap bucivá formázzuk, és egy kiolajozott kerámiatálba tesszük. Vízzel lekenjük, alufóliával lefedjük, és hideg sütőbe dugjuk. 220 fokra állítjuk a sütőt, és kb. 60 percig sütjük.
Akkor levesszük a fóliát, és szép aranybarnára sütjük (további 10 perc). Amikor kivettük, deszkára csúsztatjuk, és hagyjuk picit hűlni.
Először készítsük el a tésztát. Vegyél egy nagy tálat, tedd bele a lisztet a csipet sóval együtt. A közepén alakíts ki egy lyukat és tedd bele a darabokra morzsolt élesztőt. Tegyél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben feloldjuk az élesztőt. Tálba szitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a sót és a cukrot, elvegyítjük. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tejszínt, a tojást,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatom 1-1,5 dl cukros vízben,amíg felfut átszitálom a lisztet,belekeverem a sót.A liszt közepébe mélyedést nyomkodok, beleöntöm a felfuttatott élesztőt,hozzáöntöm...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit, a vaj kivételével, a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a dagasztó/kelesztő programot. Amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk az o...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz