50 dkg tönkölybúza liszt
1.5 kk só
1 tasak instant élesztő
3 dl víz
2 ek olívaolaj
Keverőtálban összekeverjük a lisztet, sót, élesztőt, és lassan a (langyos) vizet is hozzáöntjük, miközben a robotgép dagasztja. Ha már egynemű a tészta, akkor az olajat is hozzáadjuk, és 5 percig tovább dagasztjuk. Lefedjük a tálat, és hűtőbe tesszük kelni.
Másnap bucivá formázzuk, és egy kiolajozott kerámiatálba tesszük. Vízzel lekenjük, alufóliával lefedjük, és hideg sütőbe dugjuk. 220 fokra állítjuk a sütőt, és kb. 60 percig sütjük.
Akkor levesszük a fóliát, és szép aranybarnára sütjük (további 10 perc). Amikor kivettük, deszkára csúsztatjuk, és hagyjuk picit hűlni.
Az élesztőt 50 ml tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt, a lisztbe öntjük és 1 egész tojással, 1 tojássárgával, 1 evőkanál porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel, hogy...
Elkészítési idő: Kb 40 perc Nehézség: KönnyűÉn is kipróbáltam a ketó lángost,hát valami isteni. ❤ A tojásokat kettéválasztottam ,sárgájába só, sütőpor, túró. Fehérjét habbàvertem pici sóval, összekevertem a túros masszàv...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyed...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA fenti anyagból könnyű kalácstésztát készítünk, ha megkelt kinyújtjuk, kockára vágjuk, dióval, mákkal, vagy lekvárral tölthetjük. Sütőpléhre téve, meleg margarinnal megkenjük, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű