50 dkg tönkölybúza liszt
1.5 kk só
1 tasak instant élesztő
3 dl víz
2 ek olívaolaj
Keverőtálban összekeverjük a lisztet, sót, élesztőt, és lassan a (langyos) vizet is hozzáöntjük, miközben a robotgép dagasztja. Ha már egynemű a tészta, akkor az olajat is hozzáadjuk, és 5 percig tovább dagasztjuk. Lefedjük a tálat, és hűtőbe tesszük kelni.
Másnap bucivá formázzuk, és egy kiolajozott kerámiatálba tesszük. Vízzel lekenjük, alufóliával lefedjük, és hideg sütőbe dugjuk. 220 fokra állítjuk a sütőt, és kb. 60 percig sütjük.
Akkor levesszük a fóliát, és szép aranybarnára sütjük (további 10 perc). Amikor kivettük, deszkára csúsztatjuk, és hagyjuk picit hűlni.
Az élesztőt megfuttatom a cukros tejben majd összedolgozom a liszttel, tojássárgákkal, sóval, szükség szerint tejjel, és alaposan bedagasztom. Mikor már egyenletes a tészta, akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHozzávalók 6 db-hoz 18 dkg Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék 3 dkg Szafi Reform kókuszolaj 20 g almaecet 1 tojás 1 kávéskaná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlapanyagokat összegyúrjuk, hagyjuk kelni. Mikor megkelt a tetejét megkenjük a pizzaszószpor és 1dl víz keverékével. Majd jöhetnek a feltétek.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű#Tészta: A kézmeleg vízben elkeverjük a cukrot és az olivaolajat, s belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. A lisztet és a sót egy nagyobb edénybe tesszük és jól elkeverjük. Ho...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű