50 dkg tönkölybúza liszt
1.5 kk só
1 tasak instant élesztő
3 dl víz
2 ek olívaolaj
Keverőtálban összekeverjük a lisztet, sót, élesztőt, és lassan a (langyos) vizet is hozzáöntjük, miközben a robotgép dagasztja. Ha már egynemű a tészta, akkor az olajat is hozzáadjuk, és 5 percig tovább dagasztjuk. Lefedjük a tálat, és hűtőbe tesszük kelni.
Másnap bucivá formázzuk, és egy kiolajozott kerámiatálba tesszük. Vízzel lekenjük, alufóliával lefedjük, és hideg sütőbe dugjuk. 220 fokra állítjuk a sütőt, és kb. 60 percig sütjük.
Akkor levesszük a fóliát, és szép aranybarnára sütjük (további 10 perc). Amikor kivettük, deszkára csúsztatjuk, és hagyjuk picit hűlni.
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és pár perc alatt hagyjuk felfutni. Közben a lisztet egy tálba kimérjük, hozzáadjuk a lágy vajat, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejet langyosra hevítjük a cukorral és hozzáadjuk morzsolva az élesztőt, lefedve pihentetjük. Kimérjük a lisztet és hozzáadjuk az ételízesítőt és sót. Keverőtálba beletesszük a k...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. A tésztát összegyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. Kinyújtjuk vékonyra, és 20 dkg reszelt sajtot eloszlatunk rajta. Feltekerjük, mint...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA túrót a porcukorral kézi mixerrel összekeverjük, fokozatosan adagolva hozzá a tejet, majd az olajat. (Időnként előfordulhat, hogy a hajunkról csöpög majd le a túró, de lehet, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű