menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyérlángos egyszerűen


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
5 dkg élesztő
kevés langyos tej
1 teáskanál só
1 evőkanál olaj
A feltéthez:
1 nagy pohár tejföl
3-4 gerezd fokhagyma

bors
20 dkg sonka felvágott, bacon vagy szalonna (ízlés szerint variálható)
1 fej hagyma
20 dkg sajt

Elkészítés:


1. Az élesztőt a langyos tejben (1 csipet cukor tehető bele) felfuttatjuk, beleöntjük a lisztbe a többi hozzávalóval együtt. Összedolgozzuk, még langyos vizet öntünk hozzá. Átgyúrjuk, és fél órát kelesztjük.

2. Kinyújtjuk és tepsibe tesszük. Előmelegített tepsiben 5 percig sütjük, majd rátesszük a feltétet. Először rákenjük a fokhagymával, sóval és borssal ízesített tejfölt. A többi hozzávalót kockára vágva, a sajtot reszelve rászórjuk. Végül visszatesszük a sütőbe, és 30-35 percig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Túrós csiga
Túrós csiga

A lisztet szitáljuk keverőtálba. A tejet öntsük keverőtálba, morzsoljuk bele az élesztőt és keverjük hozzá az 1 teáskanál cukrot, majd fedjük le és várjunk, amíg az élesztő felf...

Elkészítési idő: 1 óra + 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Lángos (olcsó kiadós receptek)
Lángos (olcsó kiadós receptek)

A lisztbe beletesszük a sót, a tejbe felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a joghurtot ezzel is eldolgozzuk, majd a végén belerakjuk az o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HAMIS HÁJAS
HAMIS HÁJAS

30 dkg liszt, 1 evőkanál 10%-os ecet, 2 közepes tojás sárgája, pici só, 1,5 dl langyos víz. Tésztát jól össze dolgozni. Nyújtani, az első 1/3-ad zsíros lisztet rá kell kenni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa

Ezeket jó alaposan összedolgozzuk (nem túl kemény tésztát kapunk) és egy fél órát pihentetjük letakart állapotban. 1-szer meghajtogatjuk, 20 percet pihentetjük, ujjnyi vastagra nyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk