Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
5 dkg élesztő
kevés langyos tej
1 teáskanál só
1 evőkanál olaj
A feltéthez:
1 nagy pohár tejföl
3-4 gerezd fokhagyma
só
bors
20 dkg sonka felvágott, bacon vagy szalonna (ízlés szerint variálható)
1 fej hagyma
20 dkg sajt
1. Az élesztőt a langyos tejben (1 csipet cukor tehető bele) felfuttatjuk, beleöntjük a lisztbe a többi hozzávalóval együtt. Összedolgozzuk, még langyos vizet öntünk hozzá. Átgyúrjuk, és fél órát kelesztjük.
2. Kinyújtjuk és tepsibe tesszük. Előmelegített tepsiben 5 percig sütjük, majd rátesszük a feltétet. Először rákenjük a fokhagymával, sóval és borssal ízesített tejfölt. A többi hozzávalót kockára vágva, a sajtot reszelve rászórjuk. Végül visszatesszük a sütőbe, és 30-35 percig sütjük.
Amíg az élesztő felfutott, összekevertem a száraz hozzávalókat: lisztek, édesító, só, búzasikér, fűszerek. A felfutott élesztőben elkevertem a tojást, a vanília aromát, rumaromát,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEzeket jó alaposan összedolgozzuk (nem túl kemény tésztát kapunk) és egy fél órát pihentetjük letakart állapotban. 1-szer meghajtogatjuk, 20 percet pihentetjük, ujjnyi vastagra nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgáját és a porcukrot, és elkeverjük. A lisztbe belekockázzuk a hideg vajat, ráöntjük az élesztős te...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: NehézAz élesztőt elmorzsoljuk, a cukrot ráhintjük, és 15 percig állni hagyjuk. Az élesztő folyóssá fog válni. (Vigyázat: nyírfacukorral nem működik: a nyírfacukor megöli az élesztőt)....
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes