Családireceptkönyv.hu

Virslis kifli


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg tönkölyliszt
1 evőkanál olaj
1 vékony szelet margarin
3 dl tej
1 csomag instant élesztő
1 csapott evőkanál só
Mustár
50 dkg virlsi

Elkészítés:


A tejben felfuttatom az élesztőt és összekeverem az alapanyagokat.
Három gombócra osztom a tésztát ésKb. 30 percig kelesztem.

Vékony lapra nyújtom a gombócokat és pizzaszelet szerűen felvágom.
Mustárral nyomok a felső részbe és arra helyezem a feldarabolt virslit. A szélesebb résztől kezdve feltekerem.

Felvert tojással megkenem és 170 c°-os sütőben aranybarnára sütöm.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Almás csavart
Almás csavart

Az élesztőt felfuttatjuk langyos,cukros tejben,majd a többi hozzávalóval,a margarin kivételével jól összedolgozzuk.Az olvasztott margarint apránként beledagasztjuk.Duplájára kelesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Házi kifli
Házi kifli

Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hanna
Vajas tejfölös pogácsa
Vajas tejfölös pogácsa

Az élesztőt bele morzsoljuk a cukros langyos tejben, hagyjuk. felfutni addig kimérjük a többi hozzávalót. Egy tálba beleöntjük a ki mért lisztet, margarint, tejfölt, sót, tojást...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Cipó leveshez
Cipó leveshez

Belemérjük egy edénybe a lisztet, majd belekeverjük a sót Belemorzsoljuk az élesztőt a liszt közepébe és erre ráöntjük a langyos vizet. Belemérjük az olajat is. Kidagaszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk