Családireceptkönyv.hu

Héve knédli


Írta:

Elk. idő: kb. 2 óra
Adag: 12 db
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A tésztához:
60 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 tojás sárgája
10 dkg zsír
3,5 dl tej
1 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál só

Az edény aljára:
1,5 dl víz
+ 2 evőkanál zsír a tál kikenéséhez és a tészta tetejéhez
2 tojás felvert fehérje a tészta tetejéhez

Elkészítés:


A hozzávalókat a tésztához összedolgozzuk és megkelesztjük a kelesztőtálban.
A megkelt tésztát 6-12 részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra. Nyújtás után zsírral megkenjük a tetejét. Feltekerjük a hosszabb felénél tekercsbe, majd egy csomót kötünk rá. A kizsírozott edénybe (zománcozott lábosba) tesszük egymás mellé, kis helyet hagyva köztük. A kis csomók tetejét újra megkenjük olvasztott zsírral, majd a felvert tojások fehérjéjével is megkenjük.
Újrakelesztjük 10-15 percig. Majd1,5 dl vizet óvatosan a kis csomók közé öntjük.
Fedővel betakarjuk, 200 fokra előmelegített gázsütőben 45 percig fedővel, majd újabb 15 percig, fedő nélkül készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyobb társaság esetén 12 részre jobb osztani.
Babgulyás mellé kiváló.

Héve knédli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Karolin
Langalló
Langalló

A hozzávalókat közepesen kemény tésztává dagasztom majd 45-60 percig kelesztem. Mikor megkelt, a cipót tepsi nagyságúra nyújtom. Kivajazott tepsibe teszem, a tészta tetejét megk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Vajas kifli
Vajas kifli

A dagasztó tálba mérem először a száraz hozzávalókat, majd a nedveseket. A margarin szoba hőmérsékletű kell, hogy legyen. Kb 20 perc alatt, ruganyos, az edény falától szépen elvál...

Elkészítési idő: 2.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kenyér
kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk