- 50 dkg liszt
- 3 dkg margarin
- 1 evőkanál étolaj
- 3 kávéskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 2 dl víz
- reszelt sajt
Felfuttatjuk az élesztőt és a hozzávalókkal bedagasztjuk. 1/2 órán át kelesztjük, majd kiszaggatjuk és sütjük jó közepes lángon.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElső lépésként elkészítjük a kovászt. A kelt tésztát mindig ezzel a lépéssel kezdjük, hogy az élesztőnek legyen ideje felfutni. A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, majd belemorz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell len...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztunk, amit harminc perc alatt a duplájára kelesztünk. A sütőt ekkor bekapcsoljuk/begyújtjuk, és 220 fokra (maximumra) állítjuk a hőfokot. A megkelt té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű