Tészta:
- 50 dkg liszt,
- 1 db tejföl,
- 1 db tojás,
- 2 kk só,
- 2,5 dkg élesztő,
- 1 dl tej,
- 1 ek cukor,
- 8 dkg margarin
Töltelék:
- 1 kispohár tejföl,
- 1-2 fej dinsztelt, aprított vöröshagyma,
- 20 dkg reszelt trappista,
- 15 dkg sonka átsütve
Kelt tésztát dagasztunk, amit 40 percig kelesztünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk. A tészta tetejét megkenjük tejföllel, mintha vajaznánk. Rászórjuk a zsírjáról lecsepegtetett szalonnát, és hagymát. Bőven meghintjük a reszelt sajttal. Feltekerjük, mint a bejglit és cikkekre vágjuk. A tetejét megkenjük a tejfölös tojássárgájával és megszórjuk sajttal. Aranybarnára sütjük.
A tészta: lágyabb kell, hogy legyen, ezért adhatunk hozzá 1-1,5 dl tejet.
A töltelék: apró kockára vágjuk a sonkát és a hagymát is, majd együtt átsütjük, kb. 5 percig.
Tetejére: 1 tojássárgáját 1 ek tejföllel összekeverve, megkenem.
Ízlés szerint lehet rakni rá pizza fűszerkeveréket is.
A lisztet a margarinnal,a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt,1 egész+1 tojás sárgájával a 2 dl tejföllel, és ízlés szerinti sóval összedolgozzuk,majd hűtőszekrénybe rakju...
Elkészítési idő: 12óra+50perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd 4-5 percig gyúrjuk (akkor jó az állaga, ha nem ragad hozzá a kezünkhöz a tészta, ezért ha szükséges, egy kevés lisztet még tehet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk, dagasztunk, melyet letakarva egy órán át a hűtőben pihentetünk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejjel. Habverő dagasztó részével bedagasztjuk a tésztát, közben hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát. Kb. 1 órát hagyjuk állni. Kiszaggatj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű