40 dkg liszt, pici só
5 evőkanál olaj
2,5 dl tej,1 kiskanál cukor
2,5 dkg élesztő
Hólyagos kelt tésztát dagasztunk.
Kb. 30 percig pihentetjük, fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, tepsibe fektetjük.
Pizza krémet rákenjük, és ízlés szerint megrakjuk, díszítjük.
Tetejére pizza sajtot reszelünk, KB 15-20 dkg-ot. Előmelegített forró sütőben sütjük, míg a sajt a szélén sárgára nem pirul.
Hozzávalókat jól összedagasztjuk majd kelesztjük. Tepsiben kinyújtjuk. Elősütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A cukrot elkavarjuk a langyos tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. 2. A többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk! Ha száraz a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk kb. 10-15 percig állni hagyjuk. Kiolajozott tepsibe nyújtjuk a tésztát, megkenjük pizzakrémmel majd ízlés szerint teszünk rá szalámit (téli szalámi, son...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta egyik felén elkenem a paradicsomot, majd elosztom rajta a sajtot. 2. Ráhajtom a másik felét, széleit jól összenyomkodom, tetejét megszurkálom és bekenem tojással, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz