40 dkg liszt, pici só
5 evőkanál olaj
2,5 dl tej,1 kiskanál cukor
2,5 dkg élesztő
Hólyagos kelt tésztát dagasztunk.
Kb. 30 percig pihentetjük, fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, tepsibe fektetjük.
Pizza krémet rákenjük, és ízlés szerint megrakjuk, díszítjük.
Tetejére pizza sajtot reszelünk, KB 15-20 dkg-ot. Előmelegített forró sütőben sütjük, míg a sajt a szélén sárgára nem pirul.
1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. Ha friss élesztőt használunk, picit futtassuk fel! 2. Ezután jöhet az összes többi hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet elkeverem a porélesztővel és a sóval. Hozzáadom az étolajat és a vizet. Jól eldolgozom a hozzávalókat, majd 1/2 órát pihentetem. Ezután kizsírozott tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Langyos cukros tejben felfuttatni az élesztőt, a lisztet a vízzel, olajjal, sóval összekeverni majd hozzáadni az élesztős cuccot! 2. Kicsit nyúlós de nem ragacsos tésztát ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz- A kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. - A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edé...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes