menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkás hajtovány /Vajdasági sós/


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
egy csipet cukor
5 dl tej
1 dl olaj
1 csapott ek. só

Töltelék:
25 dkg margarin
2 nagyobb tojás sárgája
2 tk.. só
10 dkg reszelt sajt

Tetejére:
1 tojás
20 dkg
sajt
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint szezámmag

Elkészítés:


Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.
A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, megszórjuk apróra vágott sonkával, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben kifolyik a vajas töltelék, de nem kell megijedni, mert a tészta majd felszívja, ettől lesz finom!!!!

Sonkás hajtovány /Vajdasági sós/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Stollen
Stollen

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd beledolgozzuk a gyümölcsöket. Letakarva kb. 1 órát kelesztjük. Ezután megformázzuk, 6 felé osztottam, így egyenként 50 dkg-osak lett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Medvehagymás lángos
Medvehagymás lángos

A et meglangyosítjuk, majd a felébe belekeverünk egy pici cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva pár perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet és a sót, összekever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Húsvéti sonkás-tormás koszorú
Húsvéti sonkás-tormás koszorú

Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot és a felfuttatott élesztőt. Dagasztó géppel alaposan kidolgozzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Pizzatekercs
Pizzatekercs

A tésztát a szokásos módon elkészítjük a gyorskelesztőben, majd megkelesztjük. A hagymát lereszeljük, esetleg egy kis olajon megpároljuk (de el is maradhat) beleteszünk egy kis sűr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk