menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkás hajtovány /Vajdasági sós/


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
egy csipet cukor
5 dl tej
1 dl olaj
1 csapott ek. só

Töltelék:
25 dkg margarin
2 nagyobb tojás sárgája
2 tk.. só
10 dkg reszelt sajt

Tetejére:
1 tojás
20 dkg
sajt
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint szezámmag

Elkészítés:


Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.
A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, megszórjuk apróra vágott sonkával, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben kifolyik a vajas töltelék, de nem kell megijedni, mert a tészta majd felszívja, ettől lesz finom!!!!

Sonkás hajtovány /Vajdasági sós/

Kinek a kedvence ez a recept?


Sacko
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Dóra Nagy
Tökéletes kelt tészta titkai
Tökéletes kelt tészta titkai

A TÖKÉLETES KELT TÉSZTA – GABI SZERINT Az alábbiakra érdemes odafigyelni a kelt tészta készítésénél: 1. Alapanyagok 2. Dagasztás, kelesztés 3. Formázás, újrakelesztés 4. Sütés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csöröge fánk - sima fánk
Csöröge fánk - sima fánk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Kelt szilvás lepény
Kelt szilvás lepény

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Töltött, csavart sajtos rúd
Töltött, csavart sajtos rúd

1. Jól kidolgozom a tésztát a hozzávalókból 2. 1 óra kelesztés. 3. Négy azonos részre vágom a tésztát és vékonyra kinyújtom őket 4. Egy lapot megkenek olvasztott vajjal, tetejé...

Elkészítési idő: 1 óra+
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk