Tészta:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
egy csipet cukor
5 dl tej
1 dl olaj
1 csapott ek. só
Töltelék:
25 dkg margarin
2 nagyobb tojás sárgája
2 tk.. só
10 dkg reszelt sajt
Tetejére:
1 tojás
20 dkg
sajt
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint szezámmag
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.
A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, megszórjuk apróra vágott sonkával, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben kifolyik a vajas töltelék, de nem kell megijedni, mert a tészta majd felszívja, ettől lesz finom!!!!
1. Az élesztőt a langyos tejben (1 csipet cukor tehető bele) felfuttatjuk, beleöntjük a lisztbe a többi hozzávalóval együtt. Összedolgozzuk, még langyos vizet öntünk hozzá. Átgyúrj...
Elkészítési idő: 90 percA lisztet átszitáljuk, és elkeverjük benne a sót. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és kevés liszttel megszórjuk. Megvárjuk, míg az élesztő...
Elkészítési idő: 2 óra◾️A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. ◾️A joghurtot és a tojást egy tálba tesszük. ◾️A liszteket átszitáljuk, beletesszük a...
Elkészítési idő: 90 perc