Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

671. Mini lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


: finomliszt (55 dkg)
tej (kb. 2 dl)
3 dkg friss élesztő
1 mk kristálycukor
125 g tejföl
1 teáskanál só
1 tojás
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál étolaj

sütés: olaj

Elkészítés:


A tejet meglangyosítjuk, belekeverünk egy mokkáskanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
A lisztet elkeverjük a sóval és a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a natúr joghurtot, a tojást és a felfutott élesztőt, majd elkezdjük dagasztani. A dagasztási folyamat vége felé még hozzáadjuk az étolajat is. Alaposan dagasszuk ki a tésztát, lágy legyen, de ne ragacsos! Ha nagyon ragadna, akkor pici adagokban adagoljunk hozzá a lisztet, de csak óvatosan, szinte csak teáskanalanként. Nem rugalmas, hanem puha tésztára lesz szükségünk. Éppen ezért érvényes az is, hogy ha túl rugalmas a tésztánk, akkor pedig langyos tejet adjunk hozzá, nagyon óvatosan, pici adagokban.
Ezután takarjuk le vagy tegyük kelesztőtálba, és hagyjuk nagyjából a másfél-kétszeresére kelni.
Ezután osszuk szét 32 egyenlő részre a tésztát, majd formázzuk őket nagyjából gömb formára. Takarjuk le ismét, a legjobb, ha nejlonnal, majd hagyjuk őket szépen megkelni, nagyjából 15 perc alatt.
Húzzuk szét őket lángos formájúra, és takarjuk őket vissza. A 32 úgy jön ki a legegyszerűbben, hogy négybe osztjuk a tésztát, majd mindegyiket ismét négybe, majd a kapott 16-ot félbe vagdossuk! 🙂
Forrósítsunk fel olajat, majd süssük mindkét oldalukat szép aranyszínűre!
Papírtörlőre szedjük őket, és mindkét felüket csepegtessük le alaposan!
Tálaljuk sóval, fokhagymával vagy tejföllel és reszelt sajttal!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Karcagi ferdinánd kalács
Karcagi ferdinánd kalács

A hozzávalókat összekeverem és addig dagasztom, amíg a tészta el nem válik a tál falától. A tészta inkább lágy legyen mint kemény. Duplájára kell keleszteni . Közben a vajat é...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaós és fahéjas fonottka (Annuska)
Kakaós és fahéjas fonottka (Annuska)

A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt (ha porélesztőt használunk, azt a liszthez adjuk közvetlenül), egy teáskanál cukorral elkeverjük és félretesszük, hogy felfusson. Addig a lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Mama pogácsája
Mama pogácsája

zeket jól összedolgozzuk, beleteszünk 3 dkg élesztőt-melyet langyos tejben felfuttattunk. Pihenni hagyjuk, fél óránként kinyújtjuk, újra hajtogatjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Farsangi fánk
Farsangi fánk

Jó hólyagosra dagasztjuk,míg gyenge kis cipóvá összeáll... A dagasztás 20 perc.. Kelesztjük.. Ha megkelt,kiborítjuk lisztezett felületre,ahogy kiesik a tálból,úgy gyengén kisodo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk