60 dkg rétesliszt
6 tojás sárgája
6 dkg olvasztott vaj
2 púpozott evőkanál porcukor
3 dl tej
2,5 dlg élesztő
1 csipet só
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk benne. A felfuttatás után a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk. Letakarva 40-45 perc alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, ujjunkkal mindegyik közepébe egy lyukat nyomunk.. A kiszaggatott fánkot letakarjuk, megvárjuk, míg dupla magasra kel. 150-160 fokos olajban (bőséges, 3-4 ujjnyi) kisütjük. Fontos, hogy a "lyukas fele legyen először lefelé és ezt az oldalt fedő alatt sütjük. Ettől lesz a fán szép, szalagos. Kb. 3-4 perc után megforgítjuk, ekkor már nem kell letakarni. Lekvárral, vagy akár pudinggal, nutellával tálaljuk.
Vigyázni kell, hogy a tészta mindig melegben legyen, meg ne fázzon.Ebből a mennyiségből az én szaggatómmal (8-10 cm) 24 dn lesz.
Célszerű egy kis darabbal próbasütést csinálni az elején, hogy ellenőrizzük, jó-e az olaj hőmérséklete. Ha túl forró, kívül megég, belül nyers marad
A kekszet apróra törjük, közben a cukrot, a kakaót, a vajat és a tejet összekeverjük. Tűzhelyen meglangyosítjuk, hogy eldolgozható legyen, de nem kell felforrósítani! Majd az egész...
Elkészítési idő: 1 óraA lisztet, a cukrot, a sütőport összekeverjük, a fahéjjal megszórjuk. Az almákat lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és a keverékhez adjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a...
Elkészítési idő:Az élesztőt langyos tejben egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, olvasztott margarint, és a tojások sárgáját. Jól összedolgozzuk, majd 3 c...
Elkészítési idő: 1 óra