60 dkg rétesliszt
6 tojás sárgája
6 dkg olvasztott vaj
2 púpozott evőkanál porcukor
3 dl tej
2,5 dlg élesztő
1 csipet só
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk benne. A felfuttatás után a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk. Letakarva 40-45 perc alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, ujjunkkal mindegyik közepébe egy lyukat nyomunk.. A kiszaggatott fánkot letakarjuk, megvárjuk, míg dupla magasra kel. 150-160 fokos olajban (bőséges, 3-4 ujjnyi) kisütjük. Fontos, hogy a "lyukas fele legyen először lefelé és ezt az oldalt fedő alatt sütjük. Ettől lesz a fán szép, szalagos. Kb. 3-4 perc után megforgítjuk, ekkor már nem kell letakarni. Lekvárral, vagy akár pudinggal, nutellával tálaljuk.
Vigyázni kell, hogy a tészta mindig melegben legyen, meg ne fázzon.Ebből a mennyiségből az én szaggatómmal (8-10 cm) 24 dn lesz.
Célszerű egy kis darabbal próbasütést csinálni az elején, hogy ellenőrizzük, jó-e az olaj hőmérséklete. Ha túl forró, kívül megég, belül nyers marad
1. A csokit felolvasztom , tojásokat szétválasztom 2. 16 dkg vajat kikeverem a 16 dkg cukorral, vaníliával, s a sóval, hozzáadom a tojássárgákat , mandulát, sütőport, csokit, s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombóchoz A túrót, tejfölt, tojást, apró szemű zabpelyhet, vanília aromát és fahéjat alaposan összekeverjük. Hagyjuk egy picit állni, hogy megszívja magát nedvességgel a zab (h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűfél bögre lisztvarázs, fél bögre zöldbanán liszt, 3 kávéskanál szódabikarbóna, 3 nagykanál eritrit, 1 csipet só, további alapanyagokat kedvünkre variálhatjuk: 3 kanál Holland kakaó...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű