1,5 dl víz
1,5 dl étolaj
csipet só
1 cs. van cukor
15 dkg liszt
4 egész tojás
Krém:
2 cs. van. pudingpor
5 dl tej
4 tojás fehérje kemény habnak felverve
12 dkg cukor
2 dl habtejszín keményre felverve
A vizet, olajat,sót, van. cukrot felforralni, hozzá a liszt, a tűzön addig keverni míg el nem válik a tészta az edény falától ( kb. 2 perc)
Hűlni hagyni, belekeverni az egész tojásokat, míg szép fényes nem lesz a tészta.
Vizes kézzel kis golyókat ( 3 cm ) formázni, vagy nyomózsákba tölteni.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakni. Lespriccelni vízzel, 220 fok
5 percig sütni, majd 200 fokon 20 -25 percig. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. A sütőben hagyni kihűlni résnyire nyitott sütőajtónál. Szép üreges lesz a belseje, nem kell kikaparni.
Krém:
A pudingokat a tejjel és cukorral sűrűre főzzük, rögtön melegen hozzákeverni a keményre felvert tojáshabot.
A fánkokat kettévágni, tölteni a krémmel és tejszínhabot rakni a krém fölé, rárakni a levágott kupakot.
Porcukorral szórjuk meg!
Vízgőz felett melegítsd össze a mézet, a vajat, a cukrot, a szódabikarbónát, a kakaót és a tojásokat. Add hozzá a lisztet, és jól gyúrd össze. Ha keménynek érzed a masszát, tégy ho...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük 160 C-fokra. A sütőkarika alját becsomagoljuk sütőpapírral. A tojás sárgáját habosra keverjük. A tojás fehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal (esetleg cukorral) és jól összekeverjük. 2. A cukrot a to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűegy tálban először keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást, a joghurthoz, a vanília kivonatot és öntsük bele a lisztes keverékbe. Dolgozzuk jól el, és keverjük...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű