Családireceptkönyv.hu

530. Képviselőfánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 féle recept

. 1-es
1,5 dl víz
1,5 dl étolaj
csipet só
1 cs. van cukor
15 dkg liszt
4 egész tojás

Krém:
2 cs. van. pudingpor
5 dl tej
4 tojás fehérje kemény habnak felverve
12 dkg cukor

2 dl habtejszín keményre felverve

2-es
1 dl víz,
8 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg liszt,
4 tojás.

Töltelék:
vaníliapuding,
tejszínhab

Elkészítés:


1-es. A vizet, olajat,sót, van. cukrot felforralni, hozzá a liszt, a tűzön addig keverni míg el nem válik a tészta az edény falától ( kb. 2 perc)
Hűlni hagyni, belekeverni az egész tojásokat, míg szép fényes nem lesz a tészta.
Vizes kézzel kis golyókat ( 3 cm ) formázni, vagy nyomózsákba tölteni.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakni. Lespriccelni vízzel, 220 fok
5 percig sütni, majd 200 fokon 20 -25 percig. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. A sütőben hagyni kihűlni résnyire nyitott sütőajtónál. Szép üreges lesz a belseje, nem kell kikaparni.
Krém:
A pudingokat a tejjel és cukorral sűrűre főzzük, rögtön melegen hozzákeverni a keményre felvert tojáshabot.
A fánkokat kettévágni, tölteni a krémmel és tejszínhabot rakni a krém fölé, rárakni a levágott kupakot.
Porcukorral szórjuk meg!

2-es 1 dl víz, 8 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg liszt. Egy lábasban összekeverjük, és addig főzzük, míg elválik az edény falától. 1-2 perc. Aztán egyenként hozzákeverünk 4 egész tojást. A tepsibe sütőpapírt teszünk, a nyomózsákba tett masszát kinyomjuk rá. Nekem 12 db lett. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, az aljába tepsi kerül vízzel. 20-25 percet sütjük, de közben nem nyitjuk ki az ajtót. Ha látod hogy nagyon pirul, leveheted 170 fokra. A töltelék most csak főzött vanília puding, felvert tejszínnel összekeverve. A tetejére sima tejszín kerül.



Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Somlói galuska
Somlói galuska

Süssünk két piskótát, egy simát és egy kakaósat. Ha kihűltek kockázuk fel. A mazsolát áztassuk rumaromába. Vágjuk durvára a diót. Készítsük el az önteteket. A sárga krémhez keverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaloncukor rumosdiós
Szaloncukor rumosdiós

A mazsolát alaposan mossuk meg, majd áztassuk be.A darált diót és a nyírfacukor port késes robotgépben néhányszor forgassuk át, hogy teljesen finom port kapjunk. Adjuk hozzá a rum...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tízperces bögrés pillefánk
Tízperces bögrés pillefánk

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk