Családireceptkönyv.hu

Kalács kosár


Írta:

Elk. idő: 1 óra 30 p
Adag: 1 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 1 kg liszt, 4 dkg élesztő, 8 dkg cukor, 1/2 liter langyos tej, 5 dkg vaj, 2 tojás, 1 kk só, 1 citrom reszelt héja, 20 dkg porcukor (pl. fehér nádcukor), tojás a lekenéshez

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit jól kidagasztjuk, majd kétszeresére kelesztjük.
Miután megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és egyenlő 27 részre osztjuk.
20 részből formáljunk 35 cm hosszú kígyókat, és fonjunk belőle rácsot.
Vajazzunk meg egy 17 cm átmérőjű tűzálló tál külsejét, helyezzük rá a tészta rácsot, majd a lelógó tészta végeket vágjuk le.
2 rész tésztából, készítsünk 40 cm hosszú kígyót, sodorjuk meg, és gyűrű alakban formáljunk belőle talpat a kosárnak.
A két végét kenjük meg felvert tojással és nyomjuk össze.
A kosár füléhez 2 rész tésztából csavarjunk kötelet és burkoljunk vele egy patkó alakban meghajlított drótot, melynek végét később a kosárba dugjuk.
A maradék tésztából formált 3 kígyóból fonjunk copfot a kosár peremére, végeit kenjük meg tojással, és nyomjuk össze.
Melegítsük elő a sütőt 220 C-ra.
Kenjük meg a kosarat felvert tojással, és 45 percig szép pirosra süssük meg.
A még különálló elemeket kenjük meg felvert tojással, és 25 perc alatt szép pirosra süstjük azokat is.
A porcukorból egy kevés vízzel kavarjunk sűrű mázat, és ezzel ragasszuk össze az elemeket.
A kosár füléből kiálló drótot szúrjuk a kosár peremébe.

Kalács kosár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kozáksapka
Kozáksapka

Elkészítés A 8 tojásból piskótát készítünk és 2 részletben sütjük meg. Hogy egyforma piskótáink legyenek, a masszát mérjük le (nekem 700 g lett). Vegyünk egy sütőpapírral bél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Linzer és isler / saját recept!
Linzer és isler / saját recept!

A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó, ami azonnal puha
Zserbó, ami azonnal puha

A tejben a porcukorral felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadom a lisztet, vajat és a 2 tojást. Összedolgozom a tésztát, 3 gombócra osztom. Egy órára a hűtőbe teszem pihenni. Kinyújtok...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk