Hozzávalók az omlós tésztához:
30 dkg liszt
1 db tojás
20 dkg vaj
17,5 dkg cukor
citromaroma vagy citromlé
1 doboz vagy üveg barack befőtt(én házilag eltett befőttet használtam)
Ezenkívül:
60 dkg tejföl
3 db tojás
2 csg. vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
citromaroma vagy citromlé
2 dl tej
Díszítéshez:
mindenki ízlése szerint jár el
Az omlós tésztához valókat a barack befőtt kivételével összegyúrjuk .
2 ek. citromlével gyúrtam össze.
Folpacba csomagoljuk a tésztát és 1 órára hűtőbe tesszük.
Egy 20×30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy,hogy mind a 4 oldalát a pereméig takarja.
Az omlós tésztát kisodorjuk és a tepsibe tesszük.
A lecsepegtetett barackot elszervírozzuk rajta majd a következő masszát ráöntjük,majd sütjük.
A tejfölt a cukorral habosra keverjük,majd hozzá keverjük a tejet,ízlés szerint mennyiségű citromlevet,a 2 csg. vaníliás pudingport.
Elektromos sütő 180-200 fok,hőlégkeverés 150 fok,gázhőfok 3.
Az összes alapanyagot egy tálba öntjük és összegyúrjuk, ha száraznak érezzük a tésztát, tejfölt adjunk hozzá, ha ragacsosnak, akkor lisztezzük. A tésztánk akkor jó, ha puha, könnye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszreszeléket egy serpenyőben gyakran átforgatva kissé megpirítjuk. Robotgépben felverjük a tojásfehérjét a cukorral, a vanília kivonattal és a sóval. Amikor már kellően habos...
Elkészítési idő: fél óra!!! Nehézség: KönnyűA tésztát összegyúrjuk, elfelezzük, és a kellő keménység eléréséig hűtjük (én a mélyhűtőbe szoktam 20 percre betenni,utána nagyon könnyen lehet reszelni). A töltelékhez a fehérjék...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A közepét ujjal picit benyomjuk, és fejjel lefelé forró olajba tesszük és fedő alatt sütjük. Nem lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű