Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Asszonykonty


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához: 1 kg liszt, 1 evőkanál só, 2 tojás, fél liter tej, 5 dkg élesztő, 20 dkg cukor, 1 dl étolaj.
A töltelékhez: 50 dkg túró, 10 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 dl tejföl, 1 üveg magozott meggy. A tetejére 1 tojás, 1 evőkanál zsír.

Elkészítés:


A lisztet átszitáljuk, és elkeverjük benne a sót. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és kevés liszttel megszórjuk. Megvárjuk, míg az élesztő felfut. Közben az étolajat a liszt szélére, körben ráöntjük, közepébe pedig két tojást ütünk. A megkelt cukros élesztővel alaposan kidagasztjuk a tésztát. Amikor már szép sima lett lelisztezzük, letakarjuk, és fél óráig pihentetjük. Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán nyolc egyforma részre szétvágjuk. Ezeket egyenként téglalap alakban kisodorjuk. Kevés olajjal átkenjük, és az alsó szélére hosszában, vékony sorban tölteléket halmozunk. Ennek tetejét kirakjuk meggyszemekkel, és feltekerjük a tésztát. Két végét kiigazítjuk (levágjuk), majd konty (csiga) alakban feltekerjük. Zsírpapírral borított tepsibe helyezzük, majd a többi cipót is ugyanígy elkészítjük. Felvert tojással átkenjük a tetejét, és előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Amikor elkészült, még forrón zsírral is kenjük meg, hogy szép fényes, és puha legyen.

Asszonykonty

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
KAKAÓS CSIGA ANDI KONYHÁJÁBÓL *
KAKAÓS CSIGA ANDI KONYHÁJÁBÓL *

Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fánk 2019
Fánk 2019

A hozzávalókat mérjük ki a lisztet szitáljuk le. Az élesztőt futtassuk fel tejben pici cukorral. A dagasztó gép üstbe bele rakom a lisztet, élesztőt, cukrot. Reszeljük hozzá a citr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándorné
Medvehagymás sajtkrémes lángos
Medvehagymás sajtkrémes lángos

A lángoshoz felfuttatjuk az élesztőt a cukorral és kb másfél dl langyos vízzel. A tészta összes hozzávalóját az élesztős vízzel egy tálba tesszük és bedagasztjuk. Duplájára kele...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Liége-i gofri - Lila füge: Havas Dóra
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Liége-i gofri - Lila füge: Havas Dóra

A tejet meglangyosítom, belekeverem az élesztőt és a cukrot, majd a tojásokat és az olvasztott vajat is hozzáadom. Habverővel vagy a kézi robotgéppel fokozatosan, folyamatos keveré...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk