10 g vaniliáscukor
2 tojás
3 tojássárga
600 g liszt
150 g vaj
2 ek cukor
15 g élesztő
1/2 tk só
3 ek rum
1 ek ecet
250 ml tej
olaj
sárgabarack lekvár
élesztő, tej fut 1 órát
vaj, cukor kikever, hozzá tojás,tojássárga,liszt, élesztő és a többi.
Lágy tészta 2 óra kelés.
Tenyérrel lapít, 20-25 gombócot szaggat.
30-60 perc kelés.
Olajba süt 165-170 fokon.
Először a tetejét, fedő alatt sütni 1 1/2 perc, fordít fedő nélkül süt.1/2 perc, újra megfordítani és sütni még 1/2 percig.
A tésztához A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet egy mélyebb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, az é...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűElkészitjük a kovászt,azaz összekeverjük és langyos helyen felfuttatjuk,majd hozzákeverjük a többi hozzávalót a lekvár nélkül. Kidagasztjuk,hagyjuk kelni.Ezután 1 cm vastagra kinyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a mazsolát egy kis tálba tesszük és ráöntjük a rumot. Ázni hagyjuk, hogy a mazsola az összes rumot felszívja. A tejet megmelegítjük és beleszórjuk az élesztőt, majd 5-10 p...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt kézmeleg vízben felfuttatom. Belekeverem a sót, reszelt sajtot és lisztet, majd az olajat. Simára dagasztom. Kézzel kb. 10 percig - vagy dagasztógéppel. Kb. 45 perci...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű