10 g vaniliáscukor
2 tojás
3 tojássárga
600 g liszt
150 g vaj
2 ek cukor
15 g élesztő
1/2 tk só
3 ek rum
1 ek ecet
250 ml tej
olaj
sárgabarack lekvár
élesztő, tej fut 1 órát
vaj, cukor kikever, hozzá tojás,tojássárga,liszt, élesztő és a többi.
Lágy tészta 2 óra kelés.
Tenyérrel lapít, 20-25 gombócot szaggat.
30-60 perc kelés.
Olajba süt 165-170 fokon.
Először a tetejét, fedő alatt sütni 1 1/2 perc, fordít fedő nélkül süt.1/2 perc, újra megfordítani és sütni még 1/2 percig.
Az élesztőt 2 langyos tejbe morzsoljuk,2 kk. cukrot teszünk bele és meleg helyen megkelesztjük. Az átszitált lisztet tálba tesszük,majd a vajat,a porcukrot ,a 2 tojássárgáját és a...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KözepesA töltelékhez a tejet forrald fel a kétféle cukorral, majd keverd össze a citromhéjjal és a mákkal. A tésztához a tejet langyosítsd meg, keverd bele a cukrot, morzsold bele az él...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk és a felfuttatott élesztővel, valamint a tészta hozzávalóit hozzáadva jól kidolg...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűTÉSZTÁHOZ: 50 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg margarinnal,-még jobb,ha fele zsír(porhanyósabb),4 tojássárgával,2 dkg kevés cukros tejben felfuttatott élesztővel.Közepesen kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű