menu

Családireceptkönyv.hu

Cipó


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2,5 dkg élesztő
3,5 dl víz
1 e.k. teljes kiőrlésű liszt
50 dkg liszt
3 k.k só
2 e.k méz

Elkészítés:


Az élesztőt elkeverjük fél dl langyos vízben, hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, és hagyjuk felfutni.
A többi lisztet elkeverjük a sóval, kis mélyedést alakítunk ki a közepében, ide öntjük a mézet és felfuttatott élesztőt.
A maradék vízzel dagasztjuk, majd konyharuhával lefedve, melegen pihentetjük kb 1 órát.
Átdolgozzuk 4 cipót formálunk a tésztából, 20 percig állni hagyjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
A tetejét megkenjük sós vízzel, alá pedig egy külön tepsibe teszünk kb 2 dl vizet. 20 perc alatt készre sütjük

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bertalan
Knédli
Knédli

A hozzávalókat összekeverjük,dagasztjuk,majd langyos helyen kelesztjük.Miután megkelt,izlés szerint formázzuk és gőz fölött 20percig pároljuk. Viszonylag nagyobb méretű fazékba te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Virág fánk
Virág fánk

Mindent be készítek a liszttel kezdem az élesztővel fejezem be.Egy jó állagú, nem túl lágy tésztát kapunk. Ha már szép sima a felülete és elválik az edény falától, akkor letakarva,...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Petra
Sörkifli (Ildikó)
Sörkifli (Ildikó)

Az élesztőt kb. 1,5 dl tejben és 1 evőkanál kristálycukorban felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük az 1 evőkanál sót és az 1 evőkanál cukrot, hozzáadjuk a 2 dl étolajat, a 1/2 liter...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Diós és mákos bejgli
Diós és mákos bejgli

A tésztához A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgáját és a porcukrot, és elkeverjük. A lisztbe belekockázzuk a hideg vajat, ráöntjük az élesztős te...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk