menu

Családireceptkönyv.hu

Cipó


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2,5 dkg élesztő
3,5 dl víz
1 e.k. teljes kiőrlésű liszt
50 dkg liszt
3 k.k só
2 e.k méz

Elkészítés:


Az élesztőt elkeverjük fél dl langyos vízben, hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, és hagyjuk felfutni.
A többi lisztet elkeverjük a sóval, kis mélyedést alakítunk ki a közepében, ide öntjük a mézet és felfuttatott élesztőt.
A maradék vízzel dagasztjuk, majd konyharuhával lefedve, melegen pihentetjük kb 1 órát.
Átdolgozzuk 4 cipót formálunk a tésztából, 20 percig állni hagyjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
A tetejét megkenjük sós vízzel, alá pedig egy külön tepsibe teszünk kb 2 dl vizet. 20 perc alatt készre sütjük

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Kígyórétes
Kígyórétes

A 2 dkg élesztőt a langyos tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatunk. A margarint jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 2 evőanál cukrot, 1 egész tojást + tojásságáját, csipetny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bertalan
Lángos, a lehető legújabb
Lángos, a lehető legújabb

Szokás szerint dagasztjuk,kelesztjük,sütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Kelt ostoros rétes
Kelt ostoros rétes

A tésztához valókat kenyérsütőgépbe rakjuk (sorrend: tej, olaj, tojás, liszt, só, cukor, élesztő) és a dagasztó programot elindítjuk, ami majd a kelesztést is elvégzi. Ha van a gép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kati
Sós perec
Sós perec

A lisztet,a sót összekeverjük.A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt és felfuttatjuk.Összeelagyítjük a lisztes keverékkel és eldolgozzuk. 1 éjszakát phentetjük. Másna...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk