2,5 dkg élesztő
3,5 dl víz
1 e.k. teljes kiőrlésű liszt
50 dkg liszt
3 k.k só
2 e.k méz
Az élesztőt elkeverjük fél dl langyos vízben, hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, és hagyjuk felfutni.
A többi lisztet elkeverjük a sóval, kis mélyedést alakítunk ki a közepében, ide öntjük a mézet és felfuttatott élesztőt.
A maradék vízzel dagasztjuk, majd konyharuhával lefedve, melegen pihentetjük kb 1 órát.
Átdolgozzuk 4 cipót formálunk a tésztából, 20 percig állni hagyjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
A tetejét megkenjük sós vízzel, alá pedig egy külön tepsibe teszünk kb 2 dl vizet. 20 perc alatt készre sütjük
---A töltelékhez a tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük, és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük. ---A tésztához kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. -A liszt...
Elkészítési idő: 60 percAz összes hozzávalót egybe gyúrjuk , vékonyan kinyújtjuk és egyenlő részekre vágjuk ( kis téglalapokra ) . Közepüket kivágjuk és kifordítjuk . Bő forró olajban kb 2 percig sütjük...
Elkészítési idő:A tejet meglangyosítjuk. Kb. 2 dl tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a cukrot és langyos helyen felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba beleszitáljuk a lisztet, beleöntjük az él...
Elkészítési idő: 1 ora