Családireceptkönyv.hu

162. Aranygaluska


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 kg liszt
3 dkg élesztő
3 tojássárgája
3 dl tej
8 dkg vaj
5 dkg cukor
cs. só
citromhéj

kenés:10 -15 dkg olv. vaj

szórás:15 dkg darált dió
10 dkg cukor
5 dkg mazsola /elhagyható

sodó:4 tojássárgája
8 dkg cukor
1 ek liszt
1 l tej
4 dkg kakaó
kis vaj
10 g vaníliáscukor
7 tojásfehérjehab
rum

Elkészítés:


Dagasztani,30 - 40 perc kelés.
Ujjnyi vastagra nyújtani,szaggatni .Zsírozott tepsi,dió, tészta langyos vajjal lekenni,dióval szórni. Megint tészta,vaj,dió.
35 -40 per keleszteni.
180 fok 30 - 40 perc

162. Aranygaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Gyors kelt tészta édesen vagy sósan
Gyors kelt tészta édesen vagy sósan

Az élesztőt tálba morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és keverjük, míg össze nem olvad, majd a tejet, olajat, hozzákeverjük, végül a sót és a lisztet, összegyúrjuk, és 3 cipót készít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Százrétű kalács
Százrétű kalács

A liszt közepébe beletesszük az élesztőt, felöntjük 2 dl langyos, cukros tejjel, és megvárjuk, míg megkel. A maradék tejben elkeverjük a sót. Ezzel, és 2,5 dl étolajjal bedagasztju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Lekváros kelt kalács (anyu)
Lekváros kelt kalács (anyu)

1 dl langyos tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat és a felfuttatott élesztőt a megfelelő sorrendben kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztó programon el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Eszter
Húsvéti koszorú
Húsvéti koszorú

Butter und Milch in einem kleinen Topf lauwarm erwärmen, bis die Butter geschmolzen ist. Germ und Zucker einrühren, bis sich beides aufgelöst hat. In einer Küchenmaschine Mehl, Sal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk