50 kg liszt
3 dkg élesztő
3 tojássárgája
3 dl tej
8 dkg vaj
5 dkg cukor
cs. só
citromhéj
kenés:10 -15 dkg olv. vaj
szórás:15 dkg darált dió
10 dkg cukor
5 dkg mazsola /elhagyható
sodó:4 tojássárgája
8 dkg cukor
1 ek liszt
1 l tej
4 dkg kakaó
kis vaj
10 g vaníliáscukor
7 tojásfehérjehab
rum
Dagasztani,30 - 40 perc kelés.
Ujjnyi vastagra nyújtani,szaggatni .Zsírozott tepsi,dió, tészta langyos vajjal lekenni,dióval szórni. Megint tészta,vaj,dió.
35 -40 per keleszteni.
180 fok 30 - 40 perc
Fél dl langyos tejben elkeverem a cukrot, az élesztőt és egy evőkanál lisztet. Kb. harminc percig hagyom állni a kovászt. Egy nagyobb tálba szitálom a lisztet, közepébe mélyedést...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne egy mokkáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és tíz percre félretesszük, hogy felfusson. 2. A túrót összetörjük a cukrok...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA tojást felverjük, egy keveset hagyunk belőle a kiflik lekenéséhez. A lisztet az élesztőt, joghurtot, tojást, étolajat összekeverjük és a langyos tejjel sima tésztává dagasztjuk....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tejfölben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztből a tojásokkal, a felfuttatott élesztővel, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, a citromlével a sóval, zsírral tésztát...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Nehéz