50 kg liszt
3 dkg élesztő
3 tojássárgája
3 dl tej
8 dkg vaj
5 dkg cukor
cs. só
citromhéj
kenés:10 -15 dkg olv. vaj
szórás:15 dkg darált dió
10 dkg cukor
5 dkg mazsola /elhagyható
sodó:4 tojássárgája
8 dkg cukor
1 ek liszt
1 l tej
4 dkg kakaó
kis vaj
10 g vaníliáscukor
7 tojásfehérjehab
rum
Dagasztani,30 - 40 perc kelés.
Ujjnyi vastagra nyújtani,szaggatni .Zsírozott tepsi,dió, tészta langyos vajjal lekenni,dióval szórni. Megint tészta,vaj,dió.
35 -40 per keleszteni.
180 fok 30 - 40 perc
A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt - felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszteket leszitáljuk: a teljes kiőrlésű liszt rostjai a szitában maradnak, ezt...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy edényben összekeverjük egy fakanállal. Egy lágy nokedli féle tésztát kapunk, ha túl hígnak ítélnénk adhatunk még hozzá kicsi lisztet. Ezután folpakkal vagy egyéb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt pici tejjel felfuttatjuk, a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk. 3 óra pihentetés után sütjük. Olajos kézzel könnyen formázható.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáljuk át, keverjük össze a sóval és a porcukorral, majd tegyük bele a keverőtálba. A langyos tejet keverjük össze a szárított élesztővel, adjuk hozzá a lisztes ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz