menu

Családireceptkönyv.hu

Joghurtos lángos


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg liszt
2 dkg élesztő
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csapott evőkanál só
1,5 dl langyos víz
2 dl natúr joghurt

Elkészítés:


A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, az élesztőt is belemorzsoljuk, hozzáadjuk a joghurtot és a langyos vizet, és egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk.

Kétszeresére kelesztjük, majd még egyszer-kétszer átkeverjük, kelesztjük. Olajjal lekent munkalapra borítjuk, olajos kézzel ökölnyi nagyságú darabokat tépünk, jól kihúzkodjuk, és forró olajban kisütjük.

Először fedő alatt, fordítás után fedő nélkül. Nagyon finom lángos, próbáljátok ki!

Joghurtos lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
BUKTA LEKVÁRRA, KAKAÓVAL, TÚRÓVAL...
BUKTA LEKVÁRRA, KAKAÓVAL, TÚRÓVAL...

az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk. Az átszitált lisztet, a tojást, a cukrot, a maradék langyos tejet, a citromhéjat és az egy evőkanál olajat kis sóval a dagasztótálban össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
Kakaós és csavart csiga
Kakaós és csavart csiga

Sütő 200 fok. Élesztő futtatni.Hozzá a többi összegyúrni. Keleszteni.A töltelékekhez a cukrokat, vajat és a kakaót összekeverni. / dupla adag töltelék kell hozzá/ Ez sima csiga.. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
 Hajtogatott tepertős pogácsa
Hajtogatott tepertős pogácsa

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg hely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaós és fahéjas fonottka (Annuska)
Kakaós és fahéjas fonottka (Annuska)

A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt (ha porélesztőt használunk, azt a liszthez adjuk közvetlenül), egy teáskanál cukorral elkeverjük és félretesszük, hogy felfusson. Addig a lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk