Tészta: 60 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 4 dl tej, 3 dkg élesztő, 6 dkg cukor, csipet só, 2 e.k étolaj, vaj és liszt a tepsi kikenéséhez.
Krém: 25 dkg margarin, 2 cs. vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 3 e.k kakaó
Teteje: 1 tojás sárgája, 5 dkg dió, porcukor
Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel és a többi hozzávalóval összedolgozzuk könnyen nyújtható tésztát készítünk.6 részre osztjuk, fél óráig kelesztjük. Közben a margarint kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és az kakaóval. A tésztát kinyújtjuk, megkeverjük, a krémmel majd feltekerjük. Hármat – hármat összefonunk és kivajazott kilisztezett tepsibe terítve a réteseket további fél óráig pihentetjük. A tetejüket tojás sárgájával megkenjük, apróra vágott dióval meghintjük. Közepes hőfokú sütőben megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
A tejfölt, 1 db tojást, a puha vajat dagasztógépbe tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet, kb 100 g reszelt sajtot, az élesztőt, sót. Elindítjuk a dagasztást, majd kelni hagyjuk egy n...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztet,a sót összekeverjük.A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt és felfuttatjuk.Összeelagyítjük a lisztes keverékkel és eldolgozzuk. 1 éjszakát phentetjük. Másna...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd nylon zacskóban 24 órára hűtőbe tesszük. Másnap forró olajban kisütjük. Mindog csak annyit vegyünk ki, amennyot frossen megeszünk
Elkészítési idő: 24 óra Nehézség: NehézA tejben elkeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, és hozzáadjuk a tojást és a tejes, cukros élesztőt. Összedolgozzuk, és hozzáadjuk a sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz