menu

Családireceptkönyv.hu

0. Panyolai töltött fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt
5 dkg élesztő
kb. 5-6 dl langyos tej
4 ek. cukor
4 tojás sárgája
8-10 dkg olvasztott vaj
szilvalekvár
sütéshez olaj

Elkészítés:


Először felfuttatjuk az élesztőt kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy tésztát dagasztunk. Az olvasztott vajat csak a legvégén adjuk hozzá. Tálban duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk. Kinyújtjuk, a széleinél óvatosan húzogatjuk, mint a rétest, amíg nagyjából ujjnyi vastag tésztát kapunk. A szélére teszünk egy sort a lekvárból. Ezután a tésztát visszahajtjuk, majd késsel levágjuk. Óvatosan sodrunk rajta, majd félbe hajtjuk, és a két szárát összefonjuk. Bő, forró olajban a megkelt fonatokat pirosra sütjük. Porcukorral tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Expressz croasson Limara
Expressz croasson Limara

A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután 16 egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, kör...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krisztina
Túrós batyú - DW
Túrós batyú - DW

A tészta hozzávalóit belerakjuk a kenyérsütőgépbe úgy, hogy a folyékony hozzávalók kerüljenek alulra, majd arra a száraz hozzávalók. Dagasztó programon elindítjuk. A töltelék hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizzatészta
Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék Avatar Kis Franciska Kedvelnék
Pizzatészta

A kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edénybe...

Elkészítési idő: 1 óra 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Farsangi fánk (mami)
Farsangi fánk (mami)

A fenti hozzávalókat fakanállal jól kidolgozzuk, letakarva 35-40 percig pihentetjük. Mikor jól megkelt, lisztezett deszkán hüvelykijj vastagságúra nyújtjuk, majd fánkszaggatóval ki...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk