1 kg list,
5 dkg élesztő,
1 cs sütőpor,
4 ek olaj,
2 tojás,
6 dl kefir,
2 dl tej,
1 tk cukor,
2 csapott tk só
Az élesztőt tejben megfuttatjuk és a hozzá valókból kelt tésztát készitünk.
Olajos zacskóbaaan a kelsztéshez helet hagyvaduplájára kelesztjük.
Lángosnak megfelelő adagot veszünk ki a tésztából és forró bő olajban megsütjük.
Megjegyzés: a tojást kell verni villával és úgy használjuk fel.
Felhasználás előtt kiszedek olajos tálcára a megfelelő mennyiséget és negyed órát hagyom még ott kelni.
Nem fontos az egészet egyszerre felhasználni, 2 hétig eláll a hűtőben.
A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a vajjal. A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, eldolgozzuk simára, majd a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. Egy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Ezután a tészta hozzávalóival kézzel vagy gépp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A maradék krumplipürét meglangyosítjuk, majd a zsírral, a sóval, és a tojással együtt a liszthez ad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 dl langyos tejjel, az élesztővel, egy kanál cukorral, 3 kanál liszttel kovászt készítünk. A többi cukorral a tojássárgát elkavarjuk, a kovászhoz adjuk, hozzáöntjük a langyos va...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz