1 kg list,
5 dkg élesztő,
1 cs sütőpor,
4 ek olaj,
2 tojás,
6 dl kefir,
2 dl tej,
1 tk cukor,
2 csapott tk só
Az élesztőt tejben megfuttatjuk és a hozzá valókból kelt tésztát készitünk.
Olajos zacskóbaaan a kelsztéshez helet hagyvaduplájára kelesztjük.
Lángosnak megfelelő adagot veszünk ki a tésztából és forró bő olajban megsütjük.
Megjegyzés: a tojást kell verni villával és úgy használjuk fel.
Felhasználás előtt kiszedek olajos tálcára a megfelelő mennyiséget és negyed órát hagyom még ott kelni.
Nem fontos az egészet egyszerre felhasználni, 2 hétig eláll a hűtőben.
A langyos tejbe 1 evőkanál porcukrot keverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel megszórjuk és felfuttatjuk. A kelesztőtálba szitáljuk a meglangyosított lisztet, a közepéb...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes◾️A tejet a vízzel és a cukorral meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt majd hagyjuk felfutni. ◾️A liszteket átszitáljuk és a zsírral valamint a sóval elmorzsoljuk. ◾️Ho...
Elkészítési idő: 30 perc + pihen Nehézség: KözepesA tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedé...
Elkészítési idő: 3 ó Nehézség: KözepesA felfuttatott élesztőhöz keverek egy bögre lisztet és annyi tejet, hogy nokedlitészta - szerű legyen. Megint hagyom felfutni. Kidolgozom a tésztát az összes hozzávalóval, de az...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű