1 kg list,
5 dkg élesztő,
1 cs sütőpor,
4 ek olaj,
2 tojás,
6 dl kefir,
2 dl tej,
1 tk cukor,
2 csapott tk só
Az élesztőt tejben megfuttatjuk és a hozzá valókból kelt tésztát készitünk.
Olajos zacskóbaaan a kelsztéshez helet hagyvaduplájára kelesztjük.
Lángosnak megfelelő adagot veszünk ki a tésztából és forró bő olajban megsütjük.
Megjegyzés: a tojást kell verni villával és úgy használjuk fel.
Felhasználás előtt kiszedek olajos tálcára a megfelelő mennyiséget és negyed órát hagyom még ott kelni.
Nem fontos az egészet egyszerre felhasználni, 2 hétig eláll a hűtőben.
180 fokon sütjük.
Elkészítési idő: 25-30 perc Nehézség: KönnyűKeverőtálban összekeverjük a lisztet, sót, élesztőt, és lassan a (langyos) vizet is hozzáöntjük, miközben a robotgép dagasztja. Ha már egynemű a tészta, akkor az olajat is hozzáadj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűPečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme rozmíchanými žloutky s mlékem. Přidáme sůl, špetku muškátového oříšku, nadrobno nasekanou petrželku a hrubou mouku – vše důkladně promíchám...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 50 ml tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt, a lisztbe öntjük és 1 egész tojással, 1 tojássárgával, 1 evőkanál porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel, hogy...
Elkészítési idő: Kb 40 perc Nehézség: Könnyű