menu

Családireceptkönyv.hu

Bejgli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 420 g teljes kiőrlésű liszt
- 180 g finomliszt
- 200 ml tej
- 2 tojássárgája
- 60 g zsír
- 13 g 1:4 édesítő
- 15 g friss élesztő
- csipet só

A szirup hozzávalói:
- 150 g 1:4 édesítő
- 400 ml víz

A diós töltelék hozzávalói:
- 350 g darált dió
- 50 g cukormentes darált keksz
- 1 Bio narancs reszelt héja
- pici fahéj
- a szirup kb. fele

A mákos töltelék hozzávalói:
- 280 g darált mák
- 50 g cukormentes darált keksz
- 1 Bio citrom reszelt héja
- pici fahéj
- a szirup másik fele

Elkészítés:


?A hideg tejet, az élesztőt, a tojások sárgáját kikeverjük.
?A liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk a sót és elmorzsoljuk a zsírral és a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tejet és összegyúrjuk.
?Ha sikerült, lemérjük a tésztát és 4 egyforma darabra osztjuk majd folpackba csomagolva minimum 2 órára a hűtőbe tesszük.
?Közben elkészítjük a töltelékeket.
?A sziruphoz a vizet és az édesítőt forrásig hevítjük majd hagyjuk még 1-2 percet a tűzön.
?A diót, a kekszet, a fahéjat és a narancs héját összekeverjük és hozzáadjuk a szirup felét (ezt érzéssel tegyük, figyeljük a dió állagát, ne legyen túl folyós, de száraz sem).
?Ugyanígy járunk el a mákos töltelékkel is. Ezután elfelezzük a töltelékeket és teljesen kihűtjük.
?A tésztákat egyesével vegyük ki a hűtőből, nyújtsuk ki (kb. 20x28 cm) majd morzsoljuk rá a diós vagy mákos töltelék felét.
?A rövidebb oldalánál kicsit hajtsuk be a tésztát majd tekerjük fel és tegyük sütőpapíros tepsire. Minden tésztát ugyanígy készítsünk el.
?Ha mind a négy tekercs a tepsire került, kenjük le tojássárgájával és tegyük hideg helyre, amíg meg szárad.
?Ezután újra kenjük le tojássárgájával és hideg helyen várjuk meg a száradását.
?Végül tojás fehérjével kenjük le és hagyjuk szobahőmérsékleten 30 percet.
?Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
?A tekercseket legalább 5 helyen megszúrjuk a tetején és az oldalait is megszurkáljuk (én 3 lyukat csináltam minden tekercs oldalán).
?Ezután sütőbe tesszük és 35-40 percet sütjük (figyeljük és ha nagyon pirulna a teteje, vegyük lejjebb a hőfokot).

Bejgli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hanna
Krumplipogácsa
Krumplipogácsa

A hámozott, kockázott krumplit sós vízben főzöm 10 percig, majd leszűrve, áttörve hagyom kihűlni. A lisztet, krumplit, margarint, tejet, sót, élesztőt összedolgozom, majd a tész...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ildikó
Vajdasági sós háromszögek
Vajdasági sós háromszögek

Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell! Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát. Közben a töltelékhez habosra...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Az én burgonyás kenyerem
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Az én burgonyás kenyerem

Belemérjük egy edénybe a lisztet. A lisztbe belekeverjük a sót. Bedobjuk a mikróba 30 mp-re, hogy átmelegedjen, majd megkeverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt a közepébe. A főzőviz...

Elkészítési idő: 3,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Csíkos kuglóf
Csíkos kuglóf

A tejből kb. 2 dl-t felmelegítünk, beletesszük a cukrot, elkeverjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy tálba teszünk az lisztből kb. 30 dkg-ot, majd a 30 db édesítőtablet...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk