menu

Családireceptkönyv.hu

Bejgli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 420 g teljes kiőrlésű liszt
- 180 g finomliszt
- 200 ml tej
- 2 tojássárgája
- 60 g zsír
- 13 g 1:4 édesítő
- 15 g friss élesztő
- csipet só

A szirup hozzávalói:
- 150 g 1:4 édesítő
- 400 ml víz

A diós töltelék hozzávalói:
- 350 g darált dió
- 50 g cukormentes darált keksz
- 1 Bio narancs reszelt héja
- pici fahéj
- a szirup kb. fele

A mákos töltelék hozzávalói:
- 280 g darált mák
- 50 g cukormentes darált keksz
- 1 Bio citrom reszelt héja
- pici fahéj
- a szirup másik fele

Elkészítés:


👉A hideg tejet, az élesztőt, a tojások sárgáját kikeverjük.
👉A liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk a sót és elmorzsoljuk a zsírral és a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tejet és összegyúrjuk.
👉Ha sikerült, lemérjük a tésztát és 4 egyforma darabra osztjuk majd folpackba csomagolva minimum 2 órára a hűtőbe tesszük.
👉Közben elkészítjük a töltelékeket.
👉A sziruphoz a vizet és az édesítőt forrásig hevítjük majd hagyjuk még 1-2 percet a tűzön.
👉A diót, a kekszet, a fahéjat és a narancs héját összekeverjük és hozzáadjuk a szirup felét (ezt érzéssel tegyük, figyeljük a dió állagát, ne legyen túl folyós, de száraz sem).
👉Ugyanígy járunk el a mákos töltelékkel is. Ezután elfelezzük a töltelékeket és teljesen kihűtjük.
👉A tésztákat egyesével vegyük ki a hűtőből, nyújtsuk ki (kb. 20x28 cm) majd morzsoljuk rá a diós vagy mákos töltelék felét.
👉A rövidebb oldalánál kicsit hajtsuk be a tésztát majd tekerjük fel és tegyük sütőpapíros tepsire. Minden tésztát ugyanígy készítsünk el.
👉Ha mind a négy tekercs a tepsire került, kenjük le tojássárgájával és tegyük hideg helyre, amíg meg szárad.
👉Ezután újra kenjük le tojássárgájával és hideg helyen várjuk meg a száradását.
👉Végül tojás fehérjével kenjük le és hagyjuk szobahőmérsékleten 30 percet.
👉Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
👉A tekercseket legalább 5 helyen megszúrjuk a tetején és az oldalait is megszurkáljuk (én 3 lyukat csináltam minden tekercs oldalán).
👉Ezután sütőbe tesszük és 35-40 percet sütjük (figyeljük és ha nagyon pirulna a teteje, vegyük lejjebb a hőfokot).

Bejgli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kelt szilvalekváros kifli
Kelt szilvalekváros kifli

.Az összegyúrt tésztát 8 részre osztjuk,gömbölyűre sodorjuk,és 8 részére osztjuk.Szilva lekvárral töltöm,de lehet más lekvár is. A lényeg,hogy jó kemény legyen. Tetejét tojás sárgá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edina
Húsvéti Kalács
Húsvéti Kalács

Egy kevés tejben keverjük el az élesztőt, a tojássárgáját és a porcukrot. Majd az összes összetevőt gyúrjuk össze és dagasszuk simára. Ezután hagyjuk érni a tésztát 20 percig, majd...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Dóra Nagy
Tökéletes kelt tészta titkai
Tökéletes kelt tészta titkai

A TÖKÉLETES KELT TÉSZTA – GABI SZERINT Az alábbiakra érdemes odafigyelni a kelt tészta készítésénél: 1. Alapanyagok 2. Dagasztás, kelesztés 3. Formázás, újrakelesztés 4. Sütés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BUKTA! Puhi krumplis kelt tészta
Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
BUKTA! Puhi krumplis kelt tészta

A krumplit megfőzöm és villával össze törőm. Az élesztőt 2 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatom. A lisztet átszitálom. A hozzávalókat összekeverem és jól bedagasztom. Ak...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk