50 dkg liszt
6 tojás sárgája
6 dkg olvasztott vaj
5 dkg porcukor
4 dl tej
1 evőkanál rum
2 dkg élesztő
csipet só
A hozzávalókból fánktésztát készítünk. erősen kidolgozzuk, s utána pihentetjük amíg jól megkel. Az "egérkéket" kávés- vagy evőkanállal forró olajba szaggatjuk, s mindkét oldalon megsütjük. Csokoládéöntettel tálaljuk, de feladhatjuk úgy is, hogy mindegyik kis "egérkét" reszelt csokoládéba hempergetjük.
A tejet langyosítsd meg, rakd bele a cukrot, majd az élesztőt. Várj 10 percig, amíg jól megnő a térfogata. A lisztet öntsd egy tálba, üsd hozzá a tojásokat, öntsd hozzá az olajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk, majd keverőtálban duplájára kelesztjük. Általában tejet kíván még és mivel én most elfelejtettem joghurtot és bele tenni, még többet vett f...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesÖsszekeverjük a hozzávalókat,kidagasztjuk,majd kelni hagyjuk.Kigombócozzuk,majd újra kelesztjük és végül kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesForró tej,fel olvasztani benne margarint, zsírt, cukrot, sót. Ha mar langyos, mehet bele az élesztő, tojássárga,liszt . Keleszteni, nyújtani, négyzetre vágni, tölteni.Gombócoka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű