menu

Családireceptkönyv.hu

Mini lángos


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 192 g teljes kiőrlésű liszt
- 83 g finomliszt
- 100 ml tej
- 15 g friss élesztő
- 1 mokkáskanál cukor
- 62 g natúr joghurt
- fél teáskanál só
- 1 tojás
- fél mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 kanál olaj

Elkészítés:


◾️A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
◾️A joghurtot és a tojást egy tálba tesszük.
◾️A liszteket átszitáljuk, beletesszük a sót és a szódabikarbónát majd a joghurthoz adjuk.
◾️Beleöntjük az élesztős tejet is és elkezdjük dagasztani.
◾️A vége felé hozzáadjuk az olajat is és alaposan kidolgozzuk.
◾️Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
◾️Ezután 16 egyenlő részre osztjuk és kigombócoljuk őket.
◾️Egy folpackkal letakarva 15 percet hagyjuk még kelni őket.
◾️Ha letelt az idő, lángos formára húzgáljuk őket (enyhén olajos kézzel dolgozzunk) majd takarjuk vissza, amíg az olaj felforrósodik.
◾️Mindkét oldalát süssük aranyszínűre és egy papírra szedve csepegtessük le őket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sajttal 🧀, tejföllel 🍶, fokhagymával 🧄tálaljuk.

Mini lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szalagos fánk nagyon egyszerűen, elronthatatlanul re
Szalagos fánk nagyon egyszerűen, elronthatatlanul re

Egy tálba mérjük a meleg tejet és a meleg vizet. Legyen meleg, de ne forró. Hozzáadjuk az instant élesztőt és a cukrot, majd legvégül a 100 gramm lisztet. Kézi habverővel elkeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Foszlós kelt diós csiga (Sóbors)
Foszlós kelt diós csiga (Sóbors)

Melegítsünk fel 150 milliliter tejet (ne legyen forró), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és várjuk meg, amíg felfut. A lisztet öntsük egy tálba, az ujjunkka...

Elkészítési idő: 35+30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
0. Töltött kifli
0. Töltött kifli

Élesztőt futtatni. Liszt, só, tojás, cukor, vaníliás cukor, élesztő, olv. margarin dagasztani. 1 órát keleszteni. Almákat reszelni, hozzá adni cukor, vcukor, fahéj, dara. Kicsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Labdabukta
Labdabukta

Kidolgozás után meleg helyen a duplájára kelesztem, majd kisujjnyi vastagságúra nyújtom. Kb.7x7 négyzetekre vágom, közepére sütésálló lekvárt vagy ízesített túrót vagy nutellát t...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk