0,5 kg liszt
2 dkg élesztő
2 tojás sárgája
3 dl tej
6 dkg margarin (+ a kenéshez)
5 dkg porcukor
1 csipet só
lekvár a töltéshez
Az élesztőt 1 dl langyos tejben - kevés cukorral és liszttel - felfuttatjuk. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, hozzáöntjük a többi tejet, amiben a sót feloldottuk. A margarint felolvasztjuk. A nyersanyagokat tésztává dagasztjuk.
Kelesztés (45 p) után a tésztát kinyújtjuk 1 cm vastagságúra, majd 8-10 cm-es négyzetekre vágjuk, amelyek közepére lekvárt teszünk. Az felgörgetett, összecsípett tésztadarabokat kizsírozott tepsiben szorosan egymás mellé helyezzük (kb. összeérnek), varrattal lefelé. A tetejét megkenyjük olvasztott margarinnal. (Cukros darált dióval meghintve mégfinomabb!). Sütés közepes hőfokon.
Forró tej,fel olvasztani benne margarint, zsírt, cukrot, sót. Ha mar langyos, mehet bele az élesztő, tojássárga,liszt . Keleszteni, nyújtani, négyzetre vágni, tölteni.Gombócoka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt oldjuk fel a tejben, 1 dkg cukorral, hagyjuk állni 5 percig, majd gyúrjuk tésztává a lisztet az olvasztott vajjal, a tojássárgájával, a többi cukorral és a tejjel. Ázta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat közepesen kemény tésztává dagasztom majd 45-60 percig kelesztem. Mikor megkelt, a cipót tepsi nagyságúra nyújtom. Kivajazott tepsibe teszem, a tészta tetejét megk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban öntsük a langyos tejet, és összetörjük a friss sörélesztőt. Adjuk hozzá a cukrot és keverjük össze egy villával, amíg az élesztő teljesen fel nem oldódik. Adjuk hozzá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű